NLEN

De Groene Grachten

De komende tijd zetten we onze werkgevers extra in het zonnetje. We gebruiken hiervoor de People Planet Profit indeling.

Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken!

Het volgende interview vond plaats bij Suze Gehem, mede-oprichter en directeur van De Groene Grachten. Ze is een van de drijvende krachten achter de organisatie. Ik werd ontvangen in het karakteristieke Tropeninstituut, waar De Groene Grachten nu 2 jaar zit. Wat begon als een stille werkplek met weinig leven, is uitgegroeid tot een pand wat met 53 ondernemingen bijna uit haar voegen barst! Werken in het Tropeninstituut heeft haar voordelen: zo is er een woonkamer, spelletjesruimte, een mooi dakterras en hangt er een ontsnappen en creatieve sfeer. In de toekomst wordt zelfs een community garden toegevoegd!

People

De Groene Grachten bestaat uit 13 mensen, waarbij 3 collega’s zich richten op de Rooftop Revolution. Het is een jong, enthousiast team vol ambitieuze mensen die goed met elkaar omgaan. Je werkt vaak aan verschillende projecten met complexe vraagstukken. Niemand zit fulltime gedetacheerd bij een opdrachtgever.

Werken bij De Groene Grachten betekent hard werken, maar wel in in een open, flexibele organisatie. Zo speelt een collega op een hoog niveau volleybal, heeft een andere collega nog een bedrijf ernaast en werkt een gedeelte vier dagen. Een klein team heeft wat dat betreft zijn voordelen: zij mogen samen bepalen wat de werkomstandigheden zijn. Om te zorgen dat iedereen op een lijn zit, vindt er wekelijks overleg plaats en wordt er ieder kwartaal aandacht gegeven aan de strategie. Als aanvulling gaat het team jaarlijks weg op een teambuilding-uitje.

Werken bij De Groene Grachten betekent naast hard werken ook werken vanuit de kracht van de mensen in het team - er wordt per persoon goed gekeken waar echt interesse in is en waar de ambitie ligt. Deze aanpak zorgt ervoor dat je veel voldoening haalt uit je werk. Opdrachtgevers waarderen deze frisse, zorgzame manier. Eigen inbreng wordt aangemoedigd - goede ideeën worden opgepakt, met als doel te vernieuwen en versieren. Je wordt bij De Groene Grachten uitgedaagd door je collega’s om dingen te realiseren. Met als gevolg relevante projecten, wat vaak snel opgepakt wordt door de omgeving.

Er wordt veel aandacht geschonken aan persoonlijke ontwikkeling en de groepsdynamiek. Zo worden er cases gedaan omtrent vindingrijkheid en creativiteit, worden er individueel talententesten afgenomen zodat je meer over jezelf en elkaar kunt leren, en wordt er voor iedereen een persoonlijk actieplan opgesteld zodat je je ontwikkeling kunt sturen en bijhouden. Deze zelf- en teamkennis is belangrijk. Het team maakt tenslotte de organisatie!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag solliciteren? Het recruitmentproces bij De Groene Grachten is een wederzijdse kennismaking tussen de kandidaat en de organisatie. Je intrinsieke motivatie is belangrijk - natuurlijk kan je niet alles weten, als je maar de drive hebt nieuwe dingen te leren! De eerste periode dat je aan het werk bent bestaat uit een combinatie van een interne inwerkperiode met groepstraining, en de academy - een uitgebreid online systeem waarin alle maatregelen zijn beschreven.

Planet

De Groene Grachten is - zoals de naam al enigszins verklapt - ooit gestart op de grachten. Begonnen in 2012 met het restaureren en duurzaam maken van zes panden, heeft De Groene Grachten haar repertoire uitgebreid met speciale gebouwen als kerken, forten, musea en Rietveld woningen. De missie? Een doorbraak realiseren in het verduurzamen van monumenten.

Het team geniet ervan om gebouwen helpen te verduurzamen. Ze houden zich bezig met adviesuitvoer- en projectmanagement. Op deze manier kunnen ze projecten van A tot Z begeleiden en kunnen opdrachtgevers met al hun vragen terecht. Deze integrale aanpak hebben ze uiteengezet in een stappenplan, beginnend met de Groene Menukaart. Deze Menukaart zet alle opties op een rij. Vervolgens begint het adviestraject, waarbij samen met de opdrachtgever wordt gekeken waar de ambitie ligt en hoe de invulling hiervan gedaan kan worden. Als dit advies op maat is afgerond, volgt de uitvoering. De Groene Grachten is een onafhankelijk opererende organisatie, maar is wel goed op de hoogte van de kunde van uitvoerende partijen!

De Groene Grachten is bezig met projecten die de wereld echt veranderen. Zo werken ze samen met overheden, commerciële partijen, architecten en is hun uitgangspunt altijd impact te creëren. Een voorbeeld hiervan is een project bij studentenvereniging L.A.N.X. - het aanpakken van hun panden. Heel gaaf dat 900 studenten die daar komen dit als kader meenemen! Andere studentenverenigingen waar ze voor werken zijn o.a. Virgiel en Minerva.

Naast het creëren van duurzame gebouwen, zet de organisatie zich ook in voor de Rooftop Revolution - hét crowdfunding en crowdsourcing platform voor groene daken. Het doel is overal prachtige daktuinen aan te leggen in buurten, zodat nieuwe natuurgebieden ontstaan, middenin Nederlandse steden..

Profit

De Groene Grachten is een adviesbureau en initiatief van Wubbo Ockels.

Solliciteren?

Wil je aan de slag bij dit mooie bedrijf? Momenteel hebben ze de volgende vacature:

Projectmanager Erfgoed

Bijdrage gemaakt door Laetitia Nossek.

Meer weten over Greenjobs ? Neem dan contact op met ons info@greenjobs.nlof 020-765 1323.

Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close