NLEN
Vacatures Zoeken

Adviseur circulaire economie MIAVamil

Functie omschrijving

Ondernemers komen in aanmerking voor belastingvoordeel, wanneer ze investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Bijvoorbeeld door milieu-investeringsaftrek of willekeurige afschrijving milieu-investeringen. En dat is goed voor onze circulaire economie. Daarom zorg jij er als adviseur circulaire economie voor dat deze regelingen toegankelijker worden voor ondernemers. Als echte bruggenbouwer tussen hen en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Als adviseur circulaire economie werk je binnen het team Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (MIAVamil). Je bent de verbindende factor tussen de adviseurs milieutechnologie en circulaire economie én de communicatieadviseurs van de directie Klant, Advies en Informatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Jouw doel? Meer bekendheid genereren voor de MIAVamil met focus op de circulaire projecten, zodat de circulaire economie in Nederland daar beter van wordt.

Jij zorgt ervoor dat de regeling toegankelijker wordt voor ondernemers, doordat je als bruggenbouwer fungeert tussen hen en RVO.nl. Hiervoor bezoek je bedrijven, beantwoord je vragen van ondernemers en heb je contact met circulaire consultants. Daarbij komt het goed van pas dat je een sterke gesprekspartner bent, doordat je veel strategische kennis hebt over een aantal milieuterreinen. Denk aan duurzaam bouwen, kringlooplandbouw en elektrisch rijden. Ook heb je veel technisch-inhoudelijke kennis over duurzaamheid, circulaire economie en biobased technology. En natuurlijk ben je goed op de hoogte van (de gevolgen van) de wet- en regelgeving.

Functie eisen

 • Je hebt een hbo-diploma in de richting milieu en bij voorkeur meerdere jaren werkervaring op dit niveau en in het werkgebied.
 • Je hebt kennis van beleidsprocessen en ervaring op verschillende inhoudelijke terreinen van de regelgeving.
 • Je hebt marktkennis en contacten in de markt, met name op het gebied van de circulaire economie.
 • Je kunt goed werken in een omgeving waar meerdere onderwerpen tegelijk spelen.
 • Je communiceert open en constructief, en bent sociaal.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 10
 • Maand­salaris Min €2.683 Max. €4.313 (bruto)
 • Dienst­verband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
 • Contract­duur tot 31-12-2020
 • Minimaal aantal uren per week 18
 • Maximaal aantal uren per week 18

Overige arbeidsvoorwaarden:

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bedrijfsprofiel

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever en innovatiever en maakt het werk leuker.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken.

RVO.nl werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie en is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De organisatie bestaat sinds 2014 en is ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen.

Dienstverlening aan de ondernemer staat centraal bij RVO.nl. Door slimme organisatie en digitale communicatie zorgt de rijksdienst voor een soepele en optimale dienstverlening. RVO.nl werkt in binnen- en buitenland samen met overheden, kennisinstellingen, internationale organisaties en tal van andere partnerorganisaties.

Interesse in deze functie?

Reageer via de 'Solliciteer' button hieronder en vermeld Greenjobs in je sollicitatie.

Locatie

Zwolle

Opdrachtgever

Rijksoverheid

Publicatiedatum

09.10.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Part-time
Baancategorie
 • Advies - Consultancy
 • Klimaat - Milieu
 • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close