NLEN
Vacatures Zoeken

Adviseur inkoop

Functie omschrijving

Over jouw werk
Weet jij praktische oplossingen te bedenken voor uitdagende inkoop- en aanbestedingsvraagstukken? En wil je bijdragen aan de ontwikkeling van een inkoopteam? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe inkoopadviseur!

Als inkoopadviseur heb je een afwisselend werkpakket. Je begeleidt inkoop- en aanbestedingstrajecten van de afdelingen waar jij consulent van bent, met name op het vakgebied van levering en diensten. Hierbij zorg jij als deskundige dat de wet- en regelgeving zorgvuldig wordt nageleefd. Je adviseert je interne klanten en beantwoordt vragen rondom inkoop en aanbestedingen. De senior inkoopadviseurs kunnen rekenen op jouw ondersteuning. Daarnaast draag je actief bij aan de ontwikkeling van het team Inkoop en aan het verder professionaliseren van inkoop en aanbesteden binnen het waterschap. Je zorgt voor kwaliteit en streeft continu naar verbetering van de dienstverlening en ontwikkeling van jezelf als inkoopprofessional.

Functie eisen

Over jou
Je bent klant- en resultaatgericht en je vindt het leuk om in een maatschappelijke organisatie als een waterschap te werken. Daarnaast heb je een goed analytisch denkvermogen, ben je communicatief sterk, en heb je een hands-on-mentaliteit en gezonde dosis humor. Je luistert goed naar je interne klant en vraagt door. Jij bent realistisch, denkt in mogelijkheden en praktische oplossingen. Geen meekijker, maar een doener die zelfstandig aan de slag gaat met bijvoorbeeld het opstellen van de aanbestedingsleidraad. Natuurlijk sta je hierbij open voor feedback en werk je goed samen met de inhoudelijk deskundigen.

Verder heb je:

 • Een hbo-diploma, bijvoorbeeld in de richting van rechten, economie, bedrijfskunde, logistiek of facilitair management, of vergelijkbaar niveau.
 • NEVI 2 of een certificaat van een gelijkwaardige opleiding.
 • Meerjarige ervaring in het vakgebied inkoop.
 • Bij voorkeur ervaring met Negometrix.

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden wij
Een fulltime baan als inkoopadviseur voor 36 uur per week bij een dynamische organisatie. Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 4.347,- bruto per maand (schaal 10). Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring.
 • Om te beginnen een jaarcontract en bij goed functioneren een vaste aanstelling.
 • De mogelijkheid om zelf je tijd in te delen en soms thuis te werken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van 20% van je salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Het IKB kun je voor verschillende doelen inzetten, zoals verlof.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5.000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Bedrijfsprofiel

Wij zijn water
In het prachtige, waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek en de Maas zorgen wij – Waterschap Rivierenland – voor droge voeten en schoon oppervlaktewater. We zuiveren afvalwater, onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen. Kortom, wij doen belangrijke dingen voor ‘onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk naar de functie van inkoopadviseur.

Over jouw team
Het team Inkoop ondersteunt medewerkers, het management en het bestuur van Waterschap Rivierenland op het gebied van inkoop en aanbesteding. Dagelijks geven wij advies, bijvoorbeeld over de te volgen procedures, en beantwoorden we vragen vanuit de organisatie. Ook begeleiden we reguliere Europese en meervoudige onderhandse aanbestedingen van de verschillende afdelingen.

Het team bestaat uit (senior) inkoopadviseurs, een contractmanager en de inkoopadministratie; in totaal twaalf collega’s. En we heten jou graag welkom! Samen gaan we voor kwaliteit, zorgvuldigheid en proactiviteit en streven we continu naar verbetering en ontwikkeling van de dienstverlening. We zoeken steeds een praktische benadering binnen de kaders van wet- en regelgeving, met een bewuste risicoafweging. Dit alles doen we in een prettige werksfeer.

Interesse in deze functie?

Word onze nieuwe inkoopadviseur
Wil jij een belangrijke rol spelen bij Waterschap Rivierenland? Reageer dan via de sollicitatieknop onder aan deze pagina. Deze vacature wordt zowel in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Dan mag je altijd bellen met Ria van Os, senior inkoopadviseur, via 06 – 20 01 87 58 of stuur een mail naar r.van.os@wsrl.nl. Vragen over de procedure? Stel ze aan Marc Vrouenraets, teamleider Inkoop, via 06 – 81 41 34 39 of m.vrouenraets@wsrl.nl.

Locatie

Tiel

Opdrachtgever

Waterschap Rivierenland

Publicatiedatum

02.12.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
Baancategorie
 • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close