NLEN
Vacatures Zoeken

Business developer / projectontwikkelaar duurzaam voedsel en gezondheid (0,8)

Functie omschrijving

Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de landbouw, natuur en gezondheid? Initieer je zakelijk en vanuit inhoud projecten? Ga dan voor deze kans!

De markt
Er is een groeiende behoefte aan innovatieve oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken rond de landbouw, klimaat, biodiversiteit, voedsel en gezondheid. Het opbouwen en toepassen van wetenschappelijke kennis, samen met boeren, artsen, burgers, bedrijven en kennisinstituten levert oplossingen die praktisch uitvoerbaar zijn en standhouden. Hiervoor moeten uitdagende projecten opgezet worden. Dat betekent samen met een grote diversiteit in klanten, samenwerkingspartners en financiering en dus een grote dynamiek in de acquisitie. We begeven ons in de regionale, landelijke en soms Europese subsidiemarkten, hebben een groeiend aantal opdrachten rechtstreeks van opdrachtgevers (bedrijfsleven, stichtingen, overheden) en hebben op sommige onderwerpen een positie als adviseur/expert en worden als zodanig ingehuurd. Deze brede markt vraagt een creatieve doortastende aanpak, zakelijk met respect voor de inhoud en de diverse belangen.

De functie
Je werft klanten, opdrachten en projecten in lijn met de missie en de werkvelden. Dit doe je vanuit affiniteit met duurzame oplossingen, samen met de inhoudelijk deskundigen. Verder ondersteun je de onderzoekers in het acquisitieproces op beleidsmatig, procedureel en financieel gebied. Je doet dit vanuit expertise, klantgerichtheid en zorgt voor creatieve oplossingen om bestaande en nieuwe kansen bij opdrachtgevers om te zetten in projecten en programma's.

Je zorgt voor aantrekkelijke, zakelijke en degelijke voorstellen voor alle partijen. Je denkt strategisch mee met de onderzoekers en vertaalt onderwerpen naar projecten en financieringsbronnen. Je bent sparringpartner voor de onderzoeker en de klant. Ook verzorg je de formaliteiten bij indiening van offertes of projectaanvragen zoals het opstellen van begrotingen, offertes en samenwerkingsovereenkomsten. Verder houdt je subsidies, fondsen en calls bij en attendeert onderzoekers daarop.

Actief netwerken en het aangaan van nieuwe samenwerkingen zijn belangrijke onderdelen van de functie. Je speelt een belangrijke rol in het onderhoud van het relatiemanagement (CRM).
Je draagt gevraagd en ongevraagd bij aan structurele verbeteringen van de processen en kwaliteit van de acquisitie. Je adviseert de directie over strategie en marktkansen.

Functie eisen

Het profiel
We zoeken een teamspeler die zelfstandig en service gericht is. Iemand met ervaring in het opzetten van grote Nederlandse en Europese onderzoeksprojecten, zowel Business to Business, Beleidsadvies als Publiek Private Samenwerkingen. Ervaring en een netwerk in de landbouw of gezondheid en voldoende kennis van deze sectoren is gewenst. We zoeken een ondernemer die creatief en resultaatgericht werkt en de waarde van onderzoek en kennis weet te duiden. Iemand die overtuigend en empathisch is en dit in verschillende situaties gedoseerd kan toepassen. Verder zoeken we iemand met analytische en structurerende capaciteit om kansen goed te analyseren maar ook om de informatie uit (en voor) de acquisitie te structureren.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en veel flexibiliteit. Het betreft een dienstverband voor minimaal 4 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

De inhoudelijke doelen zorgen voor een sterke binding en saamhorigheid. We bieden en vragen flexibiliteit en betrokkenheid.

Bedrijfsprofiel

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Interesse in deze functie?

Contact
Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de Directeur-Bestuurder van het instituut Jan Willem Erisman op tel. 0343-523860 of met de Managing Director Klaas Berkhof, tel. 06-15 28 40 60.
Bezoek www.louisbolk.nl voor meer informatie over het Louis Bolk Instituut.

Solliciteren
Solliciteren kan makkelijk door uw motivatie en CV te sturen via de 'Solliciteer' "button hieronder, of stuur een mail naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van 'sollicitatie Business Developer/Projectontwikkelaar, Greenjobs'.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie

Bunnik

Opdrachtgever

Louis Bolk Instituut

Publicatiedatum

01.08.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Full-time
  • Part-time
Baancategorie
  • Biologisch
  • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close