NLEN
Vacatures Zoeken

Consultant Circulaire Economie

Functie omschrijving

Stel je voor dat er dankzij jouw advies betere sorteerresultaten ontstaan uit huishoudelijk afval, of dat een gemeente het percentage zwerfafval aanzienlijk weet te reduceren. En dat dankzij jouw onderzoek Rijkswaterstaat de juiste beslissingen kan nemen om Nederland schoner, mooier en leefbaarder te maken. Stel je voor dat jij de juiste publieke en private partijen weet te verbinden die er samen voor zorgen dat grondstoffen nieuwe toepassingen krijgen en op die manier circulair ingezet worden. Dat noemen wij impact. En impact is waar KplusV voor staat.

Kom jij met ons impact maken en bouwen aan de duurzame toekomst van Nederland? We zoeken nu een Consultant Circulaire Economie!

Jouw impact als Consultant Circulaire Economie bij KplusV?
Wij zoeken een Consultant Circulaire Economie die gelooft dat afval niet bestaat en dagelijks werkt aan het thema 'van afval naar grondstof' en het uitdagende vraagstuk hoe we als samenleving duurzamer kunnen omgaan met onze grondstoffen. Je bent het gezicht van KplusV op het gebied van circulaire grondstoffen en het sturen in afvalketens. Jouw visie op hoe we in de toekomst anders om kunnen gaan met afval, vertaal je zonder moeite naar dienstverlening die je introduceert bij (potentiële) opdrachtgevers en die je samen met KplusV-collega's uitvoert.

Je buigt je bijvoorbeeld over de effecten van nascheiding of ondersteunt op beleidsniveau het achterhalen van mogelijkheden voor het reduceren van restafval. Hiertoe doe je onderzoek, bijvoorbeeld naar producent-verantwoordelijkheid bij duurzame recycling en maak je scenario-analyses waarmee we duurzaamheid en kosten tegen elkaar kunnen afwegen. Met impact, zodat 'afval bestaat niet' niet slechts een ambitie blijft, maar steeds meer werkelijkheid wordt. Onze opdrachten hebben soms een lokaal en soms een (inter)nationaal karakter, het is dus van belang dat je begrijpt hoe deze speelvelden zich van elkaar onderscheiden. Je werkt nauw samen met je KplusV-collega's en werkt voor onze opdrachtgevers en stakeholders, zoals gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, afvalinzamelaars en afvalverwerkers.

Het ideale profiel van onze nieuwe Consultant Circulaire Economie?

Gezien onze mooie opdrachten hebben we voorkeur voor een collega met minimaal vijf jaar werkervaring als adviseur of consultant in dit veld. Ons ideaalplaatje omschrijven we zo:

 • Je hebt vijf jaar relevante werkervaring op academisch niveau. Het liefst als adviseur of projectleider in de afval- en grondstoffenbranche, bij een ingenieursbureau of in de consultancy.
 • Met je ondernemende instelling herken je marktkansen, die je vertaalt je naar mogelijkheden voor KplusV. De projecten die je acquireert, stuur je zelfstandig aan.
 • Je hebt een sterk netwerk binnen overheden, samenwerkingsverbanden en bedrijven, met een duidelijke focus op afval en grondstoffen, zodat je gemakkelijk bij beslissers en bestuurders aan tafel komt en begrijpt op welke wijze je hen toegevoegde waarde kunt bieden. Je weet je moeiteloos voor te bewegen in het politiek-bestuurlijke speelveld, je kent 'het spel'.
 • Je kent de afvalbranche en bent in staat complexe afvalinhoudelijke vraagstukken vanuit een bedrijfskundige blik van een ijzersterk antwoord te voorzien.
 • Je inspireert en overtuigt anderen, en staat ook open voor hun mening en werkt aangenaam samen.

Wat bieden wij?

 • Afwisselende opdrachten met impact, voor verschillende opdrachtgevers, in de boeiende sector van duurzaamheid en circulariteit.
 • Een bruisende werkomgeving met veel ruimte voor creativiteit en eigen inbreng. Zo kun je écht het verschil maken voor onze klanten en ons bedrijf.
 • Een toonaangevend adviesbureau op het gebied van afval en grondstoffen dat de kernwaarden één team, inspiratie, vertrouwen, kwaliteit en onafhankelijk hoog in het vaandel heeft staan.
 • Ervaren, professionele, gedreven en hard werkende collega's, die vooral ook ontzettend gezellig zijn.
 • De faciliteiten om flexibel te werken; met onze vestiging in Arnhem (op het duurzame Industriepark Kleefse Waard) of Amsterdam (op het innovatieve Amsterdam Science Park) als uitvalsbasis.
 • 80% werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast.

Bedrijfsprofiel

Samen met onze klanten creëren wij innovatieve oplossingen voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. We initiëren, adviseren en realiseren. Altijd onafhankelijk, gedreven en inspirerend. Onze kracht schuilt daarbij in onze aanpak: een stevige mix van bedenken, verbinden en doen.

Wij richten ons op een aantal belangrijke thema’s in de samenleving: Duurzame economie en leefomgeving, Ecosystemen en publiek-private samenwerking, Financieren, Ondernemen, innoveren en groeien, Sociale economie, Transformeren van organisaties.

Interesse gewekt?

Zie jij de ultieme match met deze job? Stuur ons je cv en een korte motivatie vai de 'Solliciteer' button (je wordt direct doorverwezen naar de juiste site).

Nog vragen? Neem dan contact op met Niels Ahsmann (telefoon: 06-27 08 55 37 en mail: n.ahsmann@kplusv.nl). Bezoek ook eens onze website en maak uitgebreid kennis met KplusV.

Locatie

Amsterdam of Arnhem

Opdrachtgever

KplusV

Publicatiedatum

14.01.2020

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
 • Part-time
Baancategorie
 • Advies - Consultancy
 • Afvalmanagement - Recycling
 • Duurzame energie - Energie transitie
 • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close