NLEN
Vacatures Zoeken

Content Manager

Functie omschrijving

Ben jij iemand die graag schrijft en gemakkelijk inspirerende verhalen vertelt? Voel jij je instinctief thuis in een snel veranderende omgeving en sta je communicatief en commercieel stevig in je schoenen? Schrijf jij makkelijk korte, prikkelend teksten met een positieve toon? En, last but not least, draag je met jouw werk graag bij aan een betere wereld? Lees dan snel verder hoe jij als Content Manager een bijdrage kan leveren aan één van de grootste revoluties die nu gaande is: zonne-energie!

Bij Sungevity groeien we in rap tempo. En daarvoor zoeken we Solar Warriors die ons internationale team versterken. In 2012 zijn we in het tuinhuis van onze oprichtster gestart, met als missie om een Rooftop Revolution te ontketenen: alle daken vol met zonnepanelen en zo de energietransitie een boost te geven. Hoe we dat doen? Door onze unieke werkwijze: extreem klantgericht werken en geavanceerde software waarmee we op afstand een zonnedak-ontwerp op maat kunnen maken. Inmiddels werken we met zo’n 180 betrokken medewerkers in een prachtig pand aan het IJ in Amsterdam Noord en bedienen we ook de Italiaanse en Belgische markt!

Jouw werkzaamheden

Als Content Manager werk je samen met het hele marketingteam om de geïntegreerde content strategie uit te voeren. Je zorgt dat alle communicatie door onze hele customer journey in lijn is met de strategie en brand en in onze tone of voice is geschreven.

In ons industriële pand aan het water is geen dag hetzelfde. Om je toch een idee te geven, een dag uit jouw agenda: Je start de dag met een koffie en kletst even bij met je collega’s in ons bedrijfscafé ‘de Zon’. Voordat de ‘daily huddle’ met je team begint, check je even snel je planning voor vandaag. Tijdens de huddle bespreek je met het team de prio’s van de dag, de voortgang van jouw content doelstellingen en deel je goed nieuws van vandaag!

Vervolgens pak je een tweede kop koffie en schrijf je tot de lunch begint inspirerende en wervende teksten voor onze social media kanalen die jij beheert. Je bent in jouw rol altijd op zoek naar de leukste content hiervoor.

Tijdens de lunch bouw je een tosti, salade of broodje met oude kaas. In onze lunchruimte is het altijd een gezellige boel en heb je de kans om weer even bij te kletsen met alle collega’s.

Na de overheerlijke lunch duik je in de content voor onze e-mail campagne die we in samenwerking met het NRC uit aan het zetten zijn. Je schrijft een wervende reclame tekst.

Je sluit de dag af met het bedenken en creëren van een blog voor op onze website en je schrijft nog even snel voor het weggaan een tekst voor de S.E.A. campagne die de volgende ochtend live zal gaan.

Functie eisen

Ons verlanglijstje

 • Je hebt 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
 • Je beschikt over sterke schrijfvaardigheden
 • Over perfecte communicatie skills beschik jij wel en je bent een echte teamplayer;
 • Je kan goed zelfstandig te werk gaan en hebt een proactieve werkhouding
 • Je gaat gestructureerd te werk en hebt een flexibele werkhouding;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Jij gelooft, net als wij, in duurzame energie.

De voordelen

 • Een fulltime baan;
 • Een leuke, uitdagende functie in een jong, snelgroeiend marketing team;
 • Een enthousiaste en gedreven omgeving waar je veel vrijheid krijgt om je ideeën tot uitvoering te brengen;
 • Een collectieve pensioenvoorziening = ook nog plezier op je ouwe dag!;
 • Samen all inclusive-lunchen met veel versproducten;
 • De leukste collega’s van Europa: hier zijn we altijd opgewekt;
 • Volop inspiratie: wie kan nu zeggen dat bekenden als Marjan Minnesma en Joris Luyendijk een presentatie komen geven op hun werk?;
 • Werken aan een gezonde lifestyle: wekelijkse bokslessen.

Interesse in deze functie?

Interesse? Solliciteer dan snel, in ieder geval voor 16 november!

Wij behandelen sollicitaties op volgorde van binnenkomst.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Sungevity Nederland

Publicatiedatum

07.11.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
Baancategorie
 • Duurzame energie - Energie transitie
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close