NLEN
Vacatures Zoeken

Digital contentmanager (minimaal 32 uur per week)

Functie omschrijving

Ben jij diegene naar wie iedereen toekomt voor vragen over social media? Pas je jouw kennis over digitale content al meer dan twee jaar toe in een commerciële organisatie? En weet je door jouw communicatie- of marketingachtergrond precies welk kanaal geschikt is voor het overbrengen van welke boodschap? Dan zou je zo maar eens de nieuwe digital contentmanager kunnen zijn van MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa.

Denk je nu: klinkt goed en ja dat wil ik, maar waarom zou ik dat bij MVO Nederland gaan doen? Dat leggen we je graag uit. MVO Nederland zit middenin een grote communicatieverandering. We passen onze merkpositionering aan: wij zijn de beweging voor ondernemers die met ons mee willen naar de nieuwe economie. En we willen die beweging zo groot mogelijk maken, omdat we ervan overtuigd zijn dat dat nodig is om die nieuwe economie zo snel mogelijk te bewerkstelligen.

Maar nu vraag je je natuurlijk af: die nieuwe economie is, wat is dat dan? Heel simpel. Een economie waarin het normaal is dat bedrijven een verantwoordelijkheid dragen voor een betere wereld door klimaatneutraal, circulair, eerlijk en inclusief te ondernemen. Een mooi doel. Maar ook een doel dat vraagt om heldere, doelgerichte en efficiënte communicatie naar onze doelgroepen. Via social media, website, nieuwsbrief en andere kanalen dus. En dat is waar jij om de hoek komt kijken.

Wat ga je doen?

Als digital contentmanager ben je onderdeel van het marketingcommunicatieteam. Onder begeleiding van onder meer een contentmarketeer ben je verantwoordelijk voor de social media- en andere digitale content-kanalen van MVO Nederland. Je bepaalt mede hoe we onze communicatie- en contentstrategie uitvoeren. Je kent de best practices en weet die toe te passen op onze doelgroepen – zowel qua copy, design en functionaliteit weet jij van de Hootsuite en de rand. Even concreet, vraag je? Ok, komt ‘ie:

 • je vertaalt de communicatie- en contentstrategie in creatieve, relevante content voor onze doelgroepen en publiceert die;
 • je bent elke maand een waardevolle deelnemer aan onze contentbrainstorm;
 • en werkt die brainstorm uit in een overzichtelijke contentkalender voor onze online kanalen;
 • je laat ons kansen zien om nog meer ondernemers bij ons netwerk te betrekken;
 • en vergeet daarbij ook niet de integratie tussen communicatiekanalen, zoals de MVO Nederland-website en -nieuwsbrief;
 • je schrijft ijzersterke copy die onze boodschap versterkt.

Functie eisen

Als digital contentmanager bij MVO Nederland ben je een waardevolle en creatieve toevoeging aan ons team. Er liggen enorm veel kansen hier; we zoeken dan ook echt iemand die plezier haalt uit het continu verder verbeteren van onze teksten, beelden en resultaten. Paar punten die we zoeken in onze nieuwe medewerker:

 • je hebt een relevante hbo- en/of wo-opleiding afgerond;
 • je kunt goed en foutloos schrijven – ook voor zoekmachines;
 • je hebt gevoel voor communicatie – zowel on- als offline;
 • je schrikt niet van termen als SEO, SEA, Wordpress en CRM;
 • je houdt de controle over deadlines;
 • je kunt hard en nauwkeurig werken;
 • je bent bovenal gewoon een gezellige collega.

O, en je hoeft echt niet per se een vegetarische quinoa-fan te zijn om bij MVO Nederland te werken. Al denken mensen dat soms wel eens.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. En dat we elke dag lunchen in een vestiging van The Colour Kitchen in ons pand. MVO Nederland biedt uiteraard een een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bedrijfsprofiel

MVO Nederland wil sneller naar de nieuwe economie waarin duurzaam ondernemen de norm is. Onder duurzaam ondernemen verstaan we klimaatneutraal, circulair en inclusief ondernemen, vanuit eerlijke handelsketens. MVO Nederland is met 2.000 partners het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa

Interesse in deze functie?

Mail je cv én motivatie voor 25 mei via de solliciteer button onder vermelding van ‘vacature digital contentmanager’. Heb je vragen over de vacature? Mail dan met Michel van Kats op m.vankats@mvonederland.nl. Meer informatie over werken bij MVO Nederland vind je hier.

MVO Nederland vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. Ook werken hoort daarbij. Daarom nodigen wij juist ook mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt uit om te solliciteren.

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

MVO Nederland

Publicatiedatum

13.05.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
Duurzaamheidscategorie
 • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close