NLEN
Vacatures Zoeken

Directeur/secretaris

Functie omschrijving

Wil jij bijdragen aan het oplossen van de ganzenproblematiek rond Schiphol? Denk je de overlast van damherten in het gebied rond de Amsterdamse Waterleidingduinen in goede banen te kunnen leiden? Ben je in staat om met uiteenlopende belangengroepen (zoals grondeigenaren, landbouwers, terreinbeheerders, jagers, maatschappelijke organisaties en de provincie) om te gaan?

Het bestuur van de Faunabeheereenheid Noord-Holland (FBE) zoekt een directeur, die het een bijzondere uitdaging vindt om een bijdrage te leveren aan een verantwoord faunabeheer in de provincie Noord-Holland.

Het FBE-bestuur wordt ondersteund door een klein bureau van 3 fte (één projectleider, één administratief medewerker en de directeur die tevens meewerkend voorman/vrouw is. De medewerkers zorgen voor het opstellen van de faunabeheerplannen. De directeur wordt geacht leiding te geven aan het bureau en over voldoende inhoudelijke kennis te beschikken m.b.t. faunabeheer en is tevens de secretaris van het bestuur.

Functie eisen

Wij zoeken een enthousiaste meewerkend voorman (m/v) met kennis van zaken op het gebied van het faunabeheer, die aangetoond heeft medewerkers te kunnen motiveren en stimuleren.

Daarnaast vragen wij van deze persoon, dat hij/zij beschikt:

 • Over minimaal een Hbo-opleiding,
 • Over aantoonbare ervaring in leidinggeven,
 • Over een uitstekend gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
 • Die zelfstandig, proactief kan werken, en flexibel is,
 • Die het bestuur kan adviseren en begeleiden,
 • Die kan omgaan met sterk uiteenlopende belangen,
 • Die vaardig is in het kort en bondig schrijven van stukken voor het bestuur.
 • Die boegbeeld en ambassadeur van de FBE kan zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende en uitdagende functie waar jij als leidinggevende veel vrijheid krijgt. In beginsel betreft het een aanstelling voor tenminste 2 jaar en voor 0,8 fte tenzij anders wordt overeengekomen. Salaris zal zijn gebaseerd op schaal 12 overeenkomstig de schaal van de Provincie Noord-Holland. Jouw exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring

Bedrijfsprofiel

De FBE is een volgens de Wet Natuurbescherming ingestelde stichting bestaande uit grondgebruikers, grondeigenaren, jachthouders en maatschappelijke organisaties. Iedere provincie beschikt over een dergelijke FBE. De FBE heeft als taak het opstellen van faunabeheerplannen voor de diverse gebieden en diersoorten om de aantallen op het gewenste niveau te krijgen voor een veilige en schadebeperkende situatie. Het bestuur van de FBE stelt iedere 5 jaar, op basis van het faunabeleid van de provincie, een Faunabeheerplan vast, dat vervolgens aan Gedeputeerde Staten ter goedkeuring wordt voorgelegd.

Interesse in deze functie?

Reageer via de 'Solliciteer' button hieronder.

Sollicitaties ontvangen wij graag vóór 15 april a.s. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de huidige interim-directeur, mw. ir. A.M. Roessen, tel 06-15017620 (na 5 april bij dhr. J.P.J. Lokker i.v.m. verlof van de interim-directeur, tel 06-16007200).

Locatie

Haarlem

Opdrachtgever

Faunabeheereenheid Noord-Holland

Publicatiedatum

15.03.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
Duurzaamheidscategorie
 • Klimaat - Milieu
 • Ecologie - Natuur
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close