NLEN
Vacatures Zoeken

Duurzaamheidsexpert Architectuur

Functie omschrijving

Jij gaat iedereen binnen Rijnboutt inspireren om nog duurzamer te werken. Van hoe we met elkaar omgaan tot wat we bouwen. Dat doe je vanuit jouw eigen uitgesproken visie op duurzaamheid in de stedelijke omgeving, met alle vakkennis die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd, en de inzet van specialisten uit jouw persoonlijke netwerk.


Daarnaast ga je de wereld zelf verduurzamen. Je werkt aan toonaangevende projecten. Op in het oog springende locaties. In grote steden. Jij zet de bestuurlijke ambities op het gebied van duurzaamheid om in realistische doelen en programma’s van eisen. Je formuleert visies voor verduurzaming van gebouwen en stedenbouwkundige projecten. Je begeleid circulaire concepten voor werken. Je bent betrokken van acquisitie tot oplevering.

Je krijgt veel vrijheid in je werk en alle ruimte om de wereld te veroveren. Je mag Rijnboutt op de kaart gaan zetten als een van de duurzaamste bureaus van Nederland. Je bent zelfstandig, communicatief en inspirerend. Creatief, grensverleggend en pragmatisch. En je kijkt graag om je heen. Je hebt oprechte affiniteit met onze vakgebieden en neemt de kennis die wij in huis hebben van nature mee in alles wat je doet.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in een relevante richting;
 • Minimaal 5 jaar ervaring;
 • Minimaal 28 uur per week beschikbaar;
 • Je wil de wereld echt duurzamer maken;
 • Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en certificering, zoals BREEAM, GPR, Passief Bouwen, BENG, MPG, Well etc.;
 • Je hebt kennis van duurzaamheid op het gebied van energie, materiaal, water, ecologie, gezondheid op verschillende schaalniveaus: architectuur en stedenbouw/landschap;
 • Je hebt ervaring met projecten van verschillende functies, verschillende schaalgrootte, nieuwbouw & herbestemming/renovatie. Ervaring met erfgoed/monumenten is een pré;
 • Je kunt globaal inzicht geven in financiële investeringen en opbrengsten van duurzame maatregelen;
 • Adviseren in subsidie trajecten;
 • Milieu Prestatie Gebouwen (MPG berekening) maken (met externen);
 • EPC- en BENG-berekeningen controleren;
 • Relevante software toetsen en implementeren voor bureaubreed gebruik, als onderdeel de BIM-methodiek.

Arbeidsvoorwaarden

Wij zijn allemaal bevlogen vakmensen. Altijd op zoek naar de nieuwste technologieën en ambachtelijke hoogstandjes. De meest bijzondere ontdekkingen delen we met elkaar in de Rijnboutt Academy. Zo groeit onze kennis moeiteloos door. En wordt onze blik op de wereld steeds completer.
Daarnaast krijg je 80 zeer talentvolle collega’s. Werk je in een prachtig, gloednieuw gebouw in de Amsterdams houthavens, vlakbij Amsterdam CS, met 360° uitzicht over het IJ. Heb je een persoonlijke werkplek én stilte- en ontmoetingsplekken. Eet je iedere dag een verse lunch. En
gaan we regelmatig samen op excursie naar bijzondere bedrijven, projecten, en buitenlandse steden. En arbeidsvoorwaarden? Die zijn conform de architecten cao. In eerste instantie krijg je een contract voor bepaalde tijd. Dat wordt omgezet in een vaste aanstelling als jij bij ons helemaal op je plek bent. Ook heb je bij ons de mogelijkheid om een opleiding of cursus te volgen.

Bedrijfsprofiel

Rijnboutt bouwt nooit een gebouw, maar altijd een stukje stad. Met oog voor verleden en toekomst. Voor wat er al is en nog komt. Voor iedereen die er zal zijn, blijven en weer gaan. Duurzaamheid is een absolute voorwaarde in alles wat wij doen. Hoe duurzamer wij denken, ontwerpen, bouwen, hoe waardevoller onze bijdrage zal zijn. Aan de stad als geheel. En de mens in het bijzonder.

Interesse in deze functie?

Enthousiast geworden over ons bijzondere bureau? Reageer via de 'Solliciteer' button hieronder. We ontvangen graag een beknopt CV, een portfolio, en jouw visie op verduurzaming van het stedelijk gebied. Heb je nog vragen? Bel dan met Wietske Huisman, onze HR manager, via 020 530 48 10. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.rijnboutt.nl voor meer informatie over het bureau en onze projecten.

Locatie

Rijnboutt B.V.

Opdrachtgever

Rijnboutt

Publicatiedatum

14.03.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Part-time
Duurzaamheidscategorie
 • Advies - Consultancy
 • Klimaat - Milieu
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close