NLEN
Vacatures Zoeken

Energy Analyst

Functie omschrijving

Flexibele aansturing van apparaten gaat bij ons samen met flexibel werk en een flexibele werkomgeving: voor zowel technische berekeningen als een businesscase uitschrijven draai je je hand niet om. Uiteraard weet je veel over de energiewereld en bij voorkeur heb je een goede basiskennis over de werking van energiecentrales, windmolens, batterijen en dergelijke. Advies geven over toepassingen van slimme energiesystemen vind je leuk en uitdagend. Je bent proactief in het oppakken van sales leads en benadert sales op een eigenwijze maar professionele manier.

Senfals trading & demand response SaaS

Senfal maakt software voor grote industriële klanten, energiemaatschappijen, windparken en batterijen. Onze software kan handelen op de energiemarkten en stuurt de opwek en het gebruik van energie aan zodat energie voor optimale prijzen verhandeld kan worden. Hiervoor maken we gebruik van demand response en onze trading robot voor automatisch handelen, gebaseerd op AI technieken.

Met onze software zorg je er als Energy Analyst voor dat onze klanten kunnen besparen op de energiekosten en hun eigen opgewekte energie voordeliger kunnen verhandelen waardoor we een impuls geven aan de opwek en het gebruik van duurzame energie. Ons product is klaar om verkocht te worden, nu is het onze uitdaging om sales groot aan te pakken en hiermee bij te dragen aan de energietransitie!

Functie eisen

Gezocht profiel:

 • Diepgaande kennis over de energiesector vanuit eerder werk en/of een opleiding in bijvoorbeeld SEPAM, SET, Energy Science of vergelijkbaar;
 • Kennis over energiehandel, energiecontracten en energiemarkten (intraday, day-ahead, forward en spot);
 • Kennis over onbalans en transmissienetbeheerders (TenneT en bij voorkeur ook op Europese markt);
 • Zowel technisch, praktisch als economisch inzicht;
 • Secuur en analytisch in berekeningen en aannames, houdt van een leuke rekenuitdaging;
 • Krijgt energie van nadenken over wind, zon, warmtepompen etc. en kan die ideeën omzetten in een model;
 • Kritische en creatieve kijk op toepassingen;
 • Al enige jaren werkervaring en assertieve persoonlijkheid;
 • Zelfstandig, secuur en goed prioriteiten kunnen stellen;
 • Ervaring in het voeren van salesgesprekken en proactieve houding hierin;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheden in het Nederlands;
 • Goede beheersing van de Engelse taal, extra talen is een pre;
 • Schroomt niet om af en toe een PowerPoint te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief, tegelijkertijd is iedereen bereid om je te helpen waar nodig. Bij Senfal zijn je ontwikkelingsmogelijkheden oneindig binnen jouw expertise en kun je meegroeien met ons bedrijf! Naast een marktconform salaris krijg je elke dag een goed verzorgde lunch, gaan we vaak op teamuitje en sluiten we de week af met een gezellige vrijdagmiddagborrel. Je maakt onderdeel uit van een internationaal team met hoge ambities, dat bekend staat als een grote innovator binnen de energiesector.

Bedrijfsprofiel

Over Senfal

Senfal is een techbedrijf met een duidelijke droom: een schone wereld gebaseerd op duurzame energie. Begonnen als een groepje nerds zijn we nu uitgegroeid tot een bedrijf met professionals die allemaal dezelfde drang naar innovatie en duurzaamheid delen. Met onze software kunnen we handelen op energiemarkten en reguleren we energievraag en -aanbod, waardoor bedrijven met een groot energieverbruik hun energiekosten en CO2-uitstoot kunnen verlagen.

Bij Senfal kom je terecht bij een groep jonge en enthousiaste mensen, met passie voor de energiesector en waar ieder met eigen interesses en hobby’s elkaar inspireert tijdens de lunch, of elkaar motiveert om eens een les yoga of een game roleplaying te gaan doen. We zijn gedreven en altijd op zoek naar hoe de dingen nog beter kunnen.

Interesse in deze functie?

Meer weten?

Wij ontmoeten je graag! Reageer via de solliciteer-button hieronder. Met vragen kun je terecht bij onze HR-manager Zita Divendal: +31(0)6 2809 6982.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Senfal

Publicatiedatum

06.02.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
Duurzaamheidscategorie
 • Duurzame energie / Energie transitie
 • Klimaat / Milieu
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Blogs & Infographics
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close