NLEN
Vacatures Zoeken

Ervaren campaigner

Functie omschrijving

Voor ons kantoor in Amsterdam zoeken wij per direct een ervaren campaigner voor 32-40 uur per week. We werken met een klein team van 6 vaste medewerkers die allemaal zeer verschillende werkzaamheden uitvoeren. Ons campagneteam bestaat uit 2 medewerkers, die samen verantwoordelijk zijn voor alle nationale en internationale foodwatch-campagnes. In verband met het vertrek van één van onze collega’s komt er een plek vrij in dit campagneteam.


Wij zoeken een activist in hart en nieren. Je bent een proactieve, zelfstandige aanpakker. Je hebt een minimaal drie jaar relevante werkervaring als campaigner. Je hebt een neus voor publiciteit en media, bent creatief, communicatief sterk, flexibel en stressbestendig en kunt goed functioneren onder hoge werkdruk. Het streven naar eerlijk, gezond en veilig voedsel is je passie. Je spreekt en schijft Engels, maar je moedertaal is Nederlands.

Functie eisen

Als campaigner:

  • Doe je onderzoek, schrijf en ontwikkel je campagnes en campagnemateriaal;
  • Ben je zowel inhoudelijk expert als extern woordvoerder en verdedig je de foodwatch standpunten in de media;
  • Mobiliseer je onze achterban via online en offline kanalen;
  • Snap je het belang van gedegen wetenschappelijke onderbouwing van ons werk en kun je goed samenwerken met wetenschappers en internationale experts;
  • Draag je verantwoordelijkheid voor één of meerdere (nader te bepalen) nationale en internationale foodwatch campagnes (bijvoorbeeld op het gebied van eerlijke handel, pesticiden, voedselfraude, lobby of misleidende marketing), en heb je het in je om meerdere campagnes te leiden.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een zeer afwisselende baan in een professionele organisatie die initiatief en zelfsturing omarmt en ondersteunt, en waar jij echt je bijdrage aan kunt leveren. Ons doel is om jou te laten groeien in een stimulerende werkomgeving van een internationale, actiegerichte organisatie. Je komt terecht in een klein, hecht, flexibel en enorm toegewijd team. Wij volgen geen cao, maar hebben onze arbeidsvoorwaarden en salaris conform andere NGO’s vastgesteld. Voor deze functie betekent dat het salaris afhankelijk is van opleiding en ervaring en minimaal € 3.135,- en maximaal € 3.994,- is op basis van een fulltime dienstverband.

Bedrijfsprofiel

foodwatch Nederland komt op voor het recht van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. foodwatch stelt misstanden in de voedselindustrie aan de kaak en lobbyt bij de overheid voor oplossingen die consumenten echt beschermen. Met onze campagnes hebben we groot bereik. We zijn financieel volstrekt onafhankelijk van overheden en de voedselindustrie: onze donateurs maken ons werk mogelijk. foodwatch Nederland is onderdeel van de internationale foodwatch organisatie, met kantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Interesse in deze functie?

Ben je positief over onze organisatie en doelstelling, en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 5 september, door je CV en een begeleidende brief te sturen via de Solliciteer button hieronder.

Omdat Nederlands de voertaal is van onze campagnes, vragen wij je om de motivatiebrief in het Nederlands te schrijven. In verband met betrokkenheid van de internationale campagnecoördinator bij de sollicitatieprocedure, zouden we je CV wel graag in het Engels ontvangen.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Foodwatch Nederland

Publicatiedatum

12.08.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Full-time
Baancategorie
  • Biologisch
  • Food - Products - Fashion
  • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close