NLEN
Vacatures Zoeken

Ervaren projectleider energietransitie en warmte

Functie omschrijving

Als projectleider voer je projecten uit die bijdragen aan de energietransitie in de provincie Utrecht. Tevens draag je bij aan projectontwikkeling en acquisitie. Je werkt samen in het energieteam en vervult daarin je eigen rol met als focus op:

  • Warmtetransitie (rol: netwerker en begeleiden groepsprocessen, zoals begeleiden bewoners naar energieneutraal, bewoners enthousiasmeren en vinden die mee willen doen);
  • Wijkaanpak richting aardgasvrij;
  • Verduurzamingsprojecten van woonwijken;
  • Organiseren bijeenkomsten / trajecten / visieontwikkeling binnen de bestaande regionale samenwerking met focus op aardwarmte (zoals geothermie, biomassa, thermische energie uit oppervlaktewater etc.)
  • Bijdrage aan ondersteuningsstructuur energiecoöperaties.

Je ontwikkelt, acquireert en voert projecten uit die bijdragen aan een duurzame energievoorziening voor de regio. Verder denk je mee over en ontwikkel je activiteiten gericht op beïnvloeding van het publieke debat, de publieke opinie, beleid en gedragskeuzes om de energietransitie in de praktijk te versnellen. Je signaleert kansen daarvoor in de samenleving, bouwt mee aan en onderhoudt een goed netwerk, zowel onder actieve bewoners en bedrijven als ambtelijk en in het relevante maatschappelijk middenveld. Je bent als medewerker vertegenwoordiger van de NMU in de buitenwereld.

Functie eisen

De kandidaat die wij zoeken:

- Heeft een relevante academische opleiding afgerond.

- Beschikt over goede kennis en aantoonbare ervaring van het energiedossier, met name besparing in de bestaande bouw en duurzame opwekking.

- Heeft een duidelijke affiniteit met het thema duurzaamheid en de positie van een ngo.

- Is in staat te opereren in het krachtenveld tussen opdrachtgever, doelgroep en NMU.

- Is analytisch sterk en kan zich snel nieuwe thema’s eigen maken.

- Is resultaatgericht en kan werken onder tijdsdruk.

- Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht.

- Is in staat om zelfstandig te werken en heeft geen bezwaar tegen flexibele werktijden, zoals bijeenkomsten in de avond.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

- een uitdagende, in eerste instantie tijdelijke baan van 1 jaar, met veel eigen verantwoordelijkheid en een enthousiast team van collega’s.

- een bruto salaris, afhankelijk van werkervaring en opleiding, tussen € 3199 en € 4374 per maand, bij volledig dienstverband (= 38 uur) en exclusief vakantiegeld.

- een regeling voor vakantiegeld, reiskosten en pensioen.

Bedrijfsprofiel

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) is een onafhankelijke provinciale ngo die zich inzet voor een mooie en duurzame provincie Utrecht. Dat doen we door duurzame ontwikkeling te initiëren en versnellen, door maatschappelijk draagvlak te mobiliseren en onze sterke netwerken te benutten. Wij werken samen met lokale, provinciale en landelijke natuur- en milieuorganisaties, overheid en politiek, en vele bewoners en ondernemers. De NMU telt 12 bevlogen vaste medewerkers en een aantal flexibele krachten, die een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid hebben.

Interesse in deze functie?

Heb jij interesse in deze functie? Solliciteer dan snel via de "solliciteer" button. Belangstellenden worden verzocht om vóór 8 mei 2019 te solliciteren.

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Natuur en Milieufederatie Utrecht

Publicatiedatum

18.04.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Part-time
Duurzaamheidscategorie
  • Duurzame energie - Energie transitie
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close