NLEN
Vacatures Zoeken

Hoe Dan Wel zoekt een ondernemer om wenskaarten groen en betaalbaar te maken - Traineeship

Functie omschrijving

Groen, betaalbaar en heel erg aardig

Ben jij de (startende) ondernemer die zin heeft om de wenskaartenbusiness te disrupten?

Bijna niets zo leuk als het ontvangen van een kaartje. Met je verjaardag, met kerst, of gewoon zomaar, omdat iemand aan je denkt. Het is betekenisvoller dan het krijgen van een appje. Sociaal scoor je dus punten, maar een mooie kaart is best prijzig, en bij het maken en versturen verbruik je CO2. Kan dat niet anders?

De initiator van dit idee is een ondernemer die denkt dat het wel degelijk kan. Een mooie kaart voor een klein prijsje, waarvan de voetafdruk wordt gecompenseerd. Of misschien kun jij het nog beter maken, met een positieve voetafdruk! “Make the world a little better, one card at a time”. Een eerste businessplan ligt er al, maar het ontbreekt initiator Roelof-Pieter Boerma aan tijd om ook echt stappen te zetten en het product te ontwikkelen. Met een plek in het Hoe Dan Wel LAB biedt Roelof-Pieter Boerma jou de mogelijkheid om samen met hem een onderneming te starten waarbij je met mooie kaarten op duurzame wijze de wereld verovert.

Doel
Met het netwerk en de ervaring van de ondernemer, en met de opleiding en steun vanuit het Hoe Dan Wel Lab ontwikkel je in 6 maanden tijd het volledige bedrijfsplan voor de groene-kaartenonderneming, en richt je het bedrijf op, om na die zes maanden in volle vaart van start te kunnen gaan. Van het eerste marktonderzoek, tot het format en het palet kaarten dat we aanbieden. Van de diverse oplossingen om tot een positieve voetafdruk te komen, tot de distributie en de onderhandeling met de detailhandel. Je werkt nauw samen met de ondernemer, maar je krijgt in hoge mate de vrije hand om het bedrijf vorm te geven.

In de eerste plaats is het doel om in Nederland de kaarten in het schap te hebben. De toegang tot de grootste winkelketens, door het overtuigen van de inkopers dat deze producten een grote meerwaarde heeft, gaat beslissend zijn. Wanneer in Nederland de basis is gelegd en er een positieve kasstroom wordt gegenereerd, kan over de grens worden gekeken.

Naast de opleiding krijg je een vergoeding van EUR 3000,- (ex btw) over het hele traject op basis van 2 dagen per week. Wil je er meer tijd in stoppen, dan kunnen we in gesprek over de vergoeding.

Profiel

Je bent een ondernemend persoon, met een creatieve geest. Je vindt het belangrijk dat jouw onderneming iets bijdraagt aan de samenleving. Je denkt in mogelijkheden, houdt ervan mensen te verbinden en weet mensen te overtuigen van nieuwe plannen.
Het starten van een onderneming bestaat uit honderden kleine beslissingen, die uiteindelijk uitwerken tot iets groots, ben jij die persoon?

Details

  • Je neemt als trainee deel aan het programma Hoe Dan Wel Lab, een programma van zes maanden in een tweewekelijkse bijeenkomst. Startdatum van het programma is 17 januari 2020.
  • We verwachten dat je minimaal twee dagen per week aan deze opdracht werkt, inclusief de tweewekelijkse Labdag.

Bedrijfsprofiel

Het Hoe Dan Wel Lab brengt ondernemerschap en innovatie in maatschappelijke organisaties.
In een programma van 6 avontuurlijke maanden, met masterclasses, coaching, zeepkisten en mijlpalen breng je het idee naar actie. Geen lijvige plannen, maar draagvlak en energie creëren door te gaan doen. Met het Hoe Dan Wel Lab krijg je hiervoor het gereedschap in handen en breng je ondernemen en experimenteren als nieuwe manieren van werken in de organisatie.

Het Hoe Dan Wel Lab is een programma van Firma Hoe Dan Wel en een doorontwikkeling van traineeship SocialStart, waar de afgelopen 6 jaar meer dan 60 trainees en meer dan 30 organisaties aan hebben deelgenomen.

Interesse in deze functie?

We horen graag van je! Solliciteer gemakkelijk via onderstaande 'Solliciteer' button.

Vertel in je brief waar jouw ondernemerschap uit blijkt, misschien heb je al een eerste idee bij het vraagstuk!

De sluitingsdatum is 8 januari 2020. Op 10 januari staan de gesprekken gepland.

Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met Johannes, johannes@firmahoedanwel.nl of +31 6 45 792 862.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Hoe Dan Wel

Publicatiedatum

30.12.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Part-time
  • Full-time
  • Interim - Freelance
Baancategorie
  • Advies - Consultancy
  • Duurzame energie - Energie transitie
  • Social Enterprise
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close