NLEN
Vacatures Zoeken

Impact Investment Manager

Functie omschrijving

Impact investeringsfonds DOEN Participaties, dé investeerder in innovatieve startups die de wereld duurzamer en socialer maken, zoekt per direct een:

Impact Investment Manager
36/40 uur per week

Het jonge en gedreven team van DOEN Participaties bestaat momenteel uit drie Investment Managers, een Analist, een Communicatiemanager en een Teammedewerker. DOEN Participaties heeft een portfolio van bijna 70 bedrijven en fondsen en een omvang van €180 miljoen. Om verdere groei mogelijk te maken zoeken we een impact investment manager.

Hoe draag jij bij aan een duurzame en sociale wereld?
Jij vindt veelbelovende impact investeringen. Jij beoordeelt potentiële investeringen en schrijft investeringsvoorstellen. Je weet op effectieve wijze om te gaan met gepassioneerde ondernemers met baanbrekende ideeën. Je bouwt en beheert een netwerk van duurzame en sociale participaties, investeerders en experts op de terreinen waar DOEN actief is. Je communiceert actief over DOEN Participaties en Stichting DOEN. Tot slot reis je wanneer nodig naar participaties in Nederland, Oost-Afrika, India of elders.

Wij willen jou voor deze plek, want...

Je hebt meer dan 7 jaar relevante werkervaring met investeren in startende en snelgroeiende bedrijven vanuit bijvoorbeeld een investeringsmaatschappij of een corporate finance adviseur. Je hebt WO werk- en denkniveau en beschikt over relevante kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Je hebt een sterke financieel-analytische achtergrond en je bent gewend om het gehele investeringsproces te doorlopen van term sheet tot en met aandeelhouders-overeenkomst. Je hebt ervaring met onderhandelen en je bent een goede netwerker. Ook heb je goede kennis en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift. Kennis op het gebied van duurzame voedselsystemen is een pré. Tot slot heb je aantoonbaar affiniteit met de visie en missie van Stichting DOEN.

Bedrijfsprofiel

DOEN Participaties investeert in groene en sociale startups met als voornaamste doel het vergroten van hun maatschappelijke impact. Alle financiële opbrengsten van de investeringen worden opnieuw geïnvesteerd in nieuwe impactvolle startups en scale-ups. DOEN Participaties is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van de Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij. DOEN gelooft dat een groene, sociale en creatieve wereld haalbaar is en ondersteunt pioniers die risico's durven met financiële ondersteuning, door hen te verbinden en door hen onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Met de bijdrage van de drie Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) ondersteunt Stichting DOEN jaarlijks meer dan 250 initiatieven door middel van subsidies, leningen, garanties en participaties.

Bij Stichting DOEN werken ca. 32 medewerkers van verschillende achtergronden. Daar worden we heel blij van, want diversiteit is een ideale voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en samenwerking. Het spreekt misschien voor zich, maar we zeggen het tóch nog maar even: als je een bijdrage kan leveren aan onze organisatie ben je welkom. Ongeacht je roots, religie, leeftijd of levensovertuiging.

Interesse in deze functie?

Wacht niet met solliciteren! We willen namelijk graag zo snel mogelijk kennismaken met goede kandidaten. Dus stuur je motivatiebrief met CV per mail via de 'Solliciteer' button hieronder. Laat in je korte motivatie vooral weten waarom juist jij degene bent die bij DOEN past. Het uitwerken van een case, een online persoonlijkheidstest en telefonische gesprekken met een aantal referenten zijn onderdeel van de procedure, evenals een integriteitscheck en VOG. Nog vragen? Mail naar vacature@doen.nl t.a.v. Madelon Huijerman (Recruiter).

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Stichting Doen

Publicatiedatum

17.06.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Full-time
  • Part-time
Baancategorie
  • Overheid - Stichting - Non-profit
  • Social Enterprise
  • Maatschappelijk
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close