NLEN
Vacatures Zoeken

(Junior) Branchespecialist elektriciteitsinfrastructuur en - regulering

Functie omschrijving

Gezocht! Iemand die alles weet of wil weten van elektriciteitsnetten en de ombouw van ons elektriciteitsnet naar een duurzame energievoorziening. De Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) is de branchevereniging van de windsector en vertegenwoordigt meer dan 300 bedrijven. Dat doen we in ‘Den Haag’, in de media en bij andere spelers. Daarnaast vormen we een belangrijk netwerk voor alle bedrijven die lid zijn, zodat ze elkaar goed weten te vinden.

Het is prachtig als windmolens draaien, maar de opgewekte stroom moet wel naar de afnemers toe. Daarom speelt de netinpassing van windenergie een cruciale rol in de energietransitie. En daarbij spelen allerlei zaken een rol: de locatie, de kosten, de snelheid van aanleg ende slimheid van het net. Dit vergt samenwerking met de netbeheerders, overheden en marktpartijen, aanpassingen in wet- en regelgeving etc. Een enorme klus. Als branchevereniging hebben we extra handen nodig om ervoor te zorgen dat uiteindelijk alle knelpunten opgelost worden; zowel op land als op zee. Zodat de duurzame energievoorziening echt de sprong naar voren kan maken die noodzakelijk is om de doelen van een CO2- neutrale wereld te realiseren.

Als (junior) branchespecialist ga je zelfstandig aan de slag als secretaris van de subcommissie Netinfrastructuur en één of meer werkgroepen. Zo help je de bedrijven om knelpunten (in bijv. beleid of regelgeving) aan te pakken en oplossingen te bedenken. Daarnaast bewaak je -in nauwe samenwerking met de voorzitter- de voortgang van de subcommissie en werkgroep(en). Ook schrijf je position papers, lever je bijdrage op officiële overheidsdocumenten. Je vertegenwoordigt de sector in gesprek met de overheid, de netbeheerders of de politieke partijen. Je hebt veel vrijheid en zorgt ervoor dat je goed in contact blijft met de leden in de commissie. Je werkt bij alles wat je doet in nauwe samenwerking met onze senior specialist elektriciteitsinfrastructuur en -regulering.

Technische kennis is belangrijk maar als branchevereniging is het minstens zo belangrijk om een goed netwerk te onderhouden. Je vindt het leuk en belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de sector en houdt contact met de relevante bedrijven. Daarnaast ga je actief op zoek naar nieuwe relaties met de spelers in jouw werkomgeving: de netbeheerder, andere brancheverenigingen en NGO’s

Over jou

Solliciteer naar deze functie als je….

• 1-5 jaar werkervaring hebt,

• Uit de beleids-/ overheids- of uit de energiewereld komt,

• Technisch en/of bestuurlijk met elektriciteitsnetten en -beheer hebt gewerkt,

• Een opleiding hebt op WO-niveau, liefst met een technische achtergrond; bijvoorbeeld technische bestuurskunde, electrical engineering, etc.

• Houdt van samenwerken, zelfstandig problemen wil aanpakken,

• Graag netwerkt en makkelijk contact maakt met mensen, kortom je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden,

• Ervaring hebt bij een netbeheerder, dan is dat een pré,

• Ambitie hebt om op een podium te staan, dan is dat een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

• Je gaat echt met de energietransitie aan de slag.

• Veel vrijheid in je werk om de juiste dingen op te pakken.

• Gevarieerd werk: het schrijven van stukken, trekken van commissies, gesprekken met overheden en het vertegenwoordigen van de sector op het podium.

• Een dynamisch werkveld met veel ontwikkelingsmogelijkheden: wisselen van focusgebied (bijv. wind op zee of wind op land) behoort tot de langere termijn mogelijkheden.

• Goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform salaristabel NWEA.

• Aanstelling van 0,8 fte (32 uur).

Bedrijfsprofiel

Over NWEA NWEA vertegenwoordigt bedrijven in de hele keten van de windsector: op land en op zee, ontwikkelaars en bouwers, adviseurs en juristen en installateurs en onderhoudsbedrijven. Ook maakt NWEA zich sterk voor de bevordering van exportmogelijkheden. Met ons werk professionaliseren we de sector (we pakken dingen samen op) en ondersteunen we de overheden bij de ontwikkeling van beleid. We dragen bij aan vraagstukken rondom de energietransitie en het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Windenergie vormt daarin de belangrijkste duurzame energiebron. In 2030 zal het belangrijkste deel van de Nederlandse elektriciteitsvoorziening door windenergie worden geleverd.

Het NWEA-bureau bestaat uit 12 gedreven vrouwen en mannen met een hart voor duurzaamheid en passie voor windenergie. Als bureau bieden wij ondersteuning aan het Bestuur en de inhoudelijke commissies. NWEA is georganiseerd als een vereniging met verschillende commissies en daaronder werkende werkgroepen. Er zijn commissies voor Wind op Zee, Wind op Land, Export en Veiligheid en Gezondheid. Verder zijn er diverse werkgroepen die zich richten op specifieke deelonderwerpen, zoals financiering, de omgeving of het elektriciteitsnet.

NWEA is ook aangesloten bij WindEurope (de Europese koepel van windenergie-associaties), de NVDE (Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie) en onderhoudt goede contacten met verwante brancheverenigingen en NGO’s.

Interesse in deze functie?

Reacties graag voor 1 februari 2020 via de 'Solliciteer' button hieronder of via info@nwea.nl o.v.v.: Sollicitatie (junior) branchespecialist elektriciteitsinfrastructuur en -regulering, Greenjobs

Vragen? Voor meer informatie: Hilbert Klok, senior branchespecialist NWEA, E: hilbert.klok@nwea.nl, M: 06 3103 5805.

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Nederlandse WindEnergie Associatie

Publicatiedatum

08.01.2020

Meer details
Adres
Utrecht, Utrecht
Match criteria
Dienstverband
  • Full-time
  • Part-time
Baancategorie
  • Advies - Consultancy
  • Duurzame energie - Energie transitie
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close