NLEN
Vacatures Zoeken

Persvoorlichter (36 uur)

Functie omschrijving

De persvoorlichter vormt de schakel tussen Natuur & Milieu en de media. De belangrijkste taak is het proactief bewaken en vergroten van de zichtbaarheid van de organisatie in de media. In samenspraak met andere betrokken collega’s bepaal je wanneer en hoe een geluid van Natuur & Milieu gewenst is. Om die geluiden zo goed mogelijk over de bühne te krijgen verzamel je actief standpunten over relevante onderwerpen. Ook volg je nauwgezet de actualiteit en signaleer je kansen om hierop in te haken.

Je adviseert en denkt mee over de interventiestrategie en bijbehorende persacties rond belangrijke thema’s en campagnes en voert deze ook uit. Als belangrijke schakel tussen de teams en de woordvoerders zorg je onder andere voor een vertaalslag van inhoud naar persuitingen. Bij media-optredens bied je ondersteuning aan de woordvoerders om ervoor te zorgen dat de boodschap van Natuur & Milieu zo doeltreffend mogelijk over komt en zorg je voor adequate briefings. Incidenteel kan het ook voorkomen dat je zelf de woordvoering doet. Je onderhoudt contacten met de media en je boort ook nieuwe relaties aan. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is om de goede naam van Natuur & Milieu te behouden.

Het ontwikkelen en actualiseren van het persbeleid, in overleg met het MT, is ook een belangrijk onderdeel van jouw werk. Daarnaast schrijf je persberichten en opiniestukken en help je inhoudelijke rapporten leesbaar te maken voor een breed publiek. Ook zorg je voor een actueel persbestand plus de monitoring van en rapportage over de mediaresultaten. Je maakt deel uit van het team Externe Positionering.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare positie, bij voorkeur bij een NGO.
 • Je beheerst de Nederlandse taal perfect; je schrijft creatief en foutloos Nederlands.
 • Naast sterke schriftelijke vaardigheden, weet jij je mondeling heel goed uit te drukken.
 • Je acteert minimaal op HBO niveau en hebt een opleiding op het gebied van communicatie, journalistiek, politicologie of vergelijkbaar.
 • Je hebt inzicht in bestuurlijke en politieke verhoudingen en ervaring of affiniteit met belangenbehartiging.
 • Je bent een autonoom denker, analytisch met een eigen blik op je werk/de wereld.
 • Je bent een netwerker pur sang, een teamspeler en een doorzetter.
 • Je weet dat een persvoorlichter ook wel buiten kantooruren aan het werk is.
 • Je hebt door jouw groene hart veel affiniteit met duurzaamheid en de thema’s waar wij binnen Natuur & Milieu aan werken.

Arbeidsvoorwaarden

Je komt te werken in een dynamische en professionele werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. Het bruto maandsalaris ligt afhankelijk van opleiding en ervaring tussen € 2.714 en maximaal € 5.177 bij een 40-urige werkweek. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 23 vakantie- en 12 atv-dagen bij een volledige werkweek van 40 uur. Ook bieden we een goede reiskostenregeling. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract.

Bedrijfsprofiel

Natuur & Milieu is een onafhankelijke, energieke en oplossingsgerichte maatschappelijke organisatie in het centrum van Utrecht. Samen met bedrijven, overheden en burgers zorgen wij ervoor dat duurzame keuzes gemakkelijk, leuk en voordelig worden. Zo werken wij met hart en hoofd aan grote klimaat- en milieuwinst en een rijke biodiversiteit. Onze focus ligt daarbij op schone energie, de keuze voor slim en schoon vervoer en duurzaam en gezond eten. Wij overtuigen met onze kennis en argumenten en als het nodig is laten we onze tanden zien.

Interesse in deze functie?

Heb je interesse in deze functie? Stuur ons dan via onderstaand formulier jouw cv en motivatie t.a.v. Jan Dirx, Personeelsfunctionaris. Dit kan nog tot maandag 6 mei 2019. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met persvoorlichter Dieuwertje Penders op telefoonnummer 06-46843537.

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Natuur en Milieu

Publicatiedatum

25.04.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Part-time
Duurzaamheidscategorie
 • Ecologie - Natuur
 • Klimaat - Milieu
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close