NLEN
Vacatures Zoeken

Programmaleider Elektrische Mobiliteit (32 uur)

Functie omschrijving

Jij wordt dé opinieleider van het bevorderen van elektrische mobiliteit in Nederland. Ons land behoort wereldwijd tot de koplopers op het gebied van elektrisch vervoer. Zo wil de Nederlandse overheid in 2030 twee miljoen elektrische auto’s op de weg en moeten dan alle nieuw verkochte auto’s elektrisch zijn. Natuur & Milieu wil haar rol als aanjager van elektrische mobiliteit versterken in deze transitie. Jij bent ons gezicht daarbij, zowel in politiek en ambtelijk Den Haag, als in de samenwerking met vooruitstrevende bedrijven en in de media. Jouw takenpakket omvat onder meer de volgende activiteiten:

 • Je geeft leiding aan de uitvoering van de programma(lijn) elektrische mobiliteit en geeft sturing en richting aan de projecten binnen dit programma. Zo draag je bij aan de strategische positionering van de organisatie.
 • Je werft middelen bij particuliere fondsen, bedrijfsleven en overheden om de projecten te kunnen realiseren en uit te voeren.
 • Als echte teamspeler streef je samen met je collega’s binnen het team Mobiliteit (6 collega’s) naar het realiseren van maximale milieu-impact.
 • Je voert projecten uit samen met collega’s uit het team Mobiliteit, maar werkt ook samen met team Campagnes en Externe Positionering.
 • Je legt en onderhoudt langetermijnrelaties en fungeert als professioneel partner door samen te werken met overheden, bedrijven, en/of andere maatschappelijke organisaties.
 • Je draagt de standpunten van Natuur & Milieu uit door het beïnvloeden van de publieke opinie, bedrijfsleven en specifieke doelgroepen.
 • Jouw lobby-kwaliteiten zet je in om ook via de politiek elektrische mobiliteit te stimuleren. Je overlegt met Kamerleden en de directie van de meest betrokken Ministeries.
 • Je rapporteert aan het Hoofd Programma’s.

Functie eisen

Je bent een geboren netwerker en denkt vanuit een strategische invalshoek na over maatschappelijke transities. Je opereert op academisch niveau met minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar op het gebied van (bij voorkeur elektrische) mobiliteit. Je hebt ervaring in het leiden van complexe programma’s of projecten, bent communicatief sterk en beschikt over een relevant netwerk (liefst bedrijfsleven, wetenschap en politiek) dat je ook weet in te zetten. Bij voorkeur heb je ervaring op het gebied van lobby-trajecten in Den Haag, of je kijkt ernaar uit om hier mee aan de slag te gaan. Jouw kennis is breed en je ziet kansen voor Natuur & Milieu om nieuwe stappen te zetten in de elektrificatie van de mobiliteit.

Je hebt ervaring met en plezier in het werven van financiële middelen om je projecten uit te kunnen voeren. In je contacten met bedrijven, de politiek en maatschappelijke organisaties ben je een bruggenbouwer: je legt gemakkelijk relaties en realiseert strategische samenwerkingsverbanden. Je hebt ervaring met “het verschil maken” en je herkent jezelf in de volgende eigenschappen: strategisch inzicht, maatschappelijk gedreven, creatief, resultaatgericht, ondernemend, besluitvaardig en gericht op samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug. We bieden je een uitdagende en zeer dynamische baan met veel contacten en een zeer betekenisvolle maatschappelijke invloed. Je komt te werken in een bruisende en professionele werkomgeving met enthousiaste collega’s. Het salaris is € 4.832 tot maximaal € 6.150 bruto per maand (o.b.v. 40 uur). Daarnaast kent Natuur & Milieu een goede eigen arbeidsvoorwaardenregeling, waaronder een laptop en smartphone, een goede reiskostenregeling, 23 vakantiedagen en 12 ATV dagen bij een volledige werkweek van 40 uur. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract met bij wederzijdse tevredenheid de intentie tot een vaste aanstelling. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Bedrijfsprofiel

Natuur & Milieu is een onafhankelijke, energieke en oplossingsgerichte maatschappelijke organisatie in het centrum van Utrecht. Samen met bedrijven, overheden en burgers zorgen wij ervoor dat duurzame keuzes gemakkelijk, leuk en voordelig worden. Zo werken wij met hart en hoofd aan grote klimaat- en milieuwinst en een rijke biodiversiteit. Onze focus ligt daarbij op schone energie, de keuze voor slim en schoon vervoer en duurzaam en gezond eten. Wij overtuigen met onze kennis en argumenten en als het nodig is laten we onze tanden zien.

Interesse in deze functie?

Heb je interesse in deze functie? Stuur ons dan uiterlijk maandag 29 april 2019 jouw cv en motivatie t.a.v. Jan Dirx, Personeelsfunctionaris. Gebruik hiervoor het formulier op deze pagina. Heb je vragen over de vacature? Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ida Sanders op telefoonnummer 06-51935923.

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Natuur en Milieu

Publicatiedatum

25.04.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Part-time
Duurzaamheidscategorie
 • Electrisch transport - EV
 • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close