NLEN
Vacatures Zoeken

Projectleider Schone Rivieren

Functie omschrijving

Plastic Soup Foundation is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie, gevestigd in Amsterdam. We halen geen plastic uit het water; we zorgen dat het er niet (meer) in komt. Sinds onze oprichting in 2011 proberen we dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding. Inmiddels behoort de organisatie van Nederlandse bodem volgens de internationale pers tot ‘One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution.’ Momenteel zijn wij met spoed op zoek naar een: 

Projectleider Schone Rivieren

Wat ga je doen? 
Je bent verantwoordelijk voor het uitdragen van de visie van Plastic Soup Foundation binnen het project Schone Rivieren: het stoppen van plastic vervuiling in de Nederlandse rivierdelta aan de bron.

De functie is veelzijdig: je bent het aanspreekpunt voor de activiteiten van Plastic Soup Foundation binnen het Schone Rivierenproject. Omgaan met projectpartners, vervuilers aanspreken op hun verantwoordelijkheid, politieke afstemming en specialistische beleidsdossiers doorgronden behoren tot je kerntaken.

Functie eisen

Wie zoeken wij? 

  • Relevante academische opleiding (bijvoorbeeld watermanagement, civiele techniek, milieukunde, fysische geografie)
  • 3-5 jaar relevante werkervaring
  • Ervaring met projectmanagement
  • Goed samen kunnen werken in een interdisciplinair team
  • Communicatief sterk en overtuigend: in staat om een boodschap helder over te brengen naar verschillende doelgroepen

Profiel
Je schaart je achter onze kernwaarden. In het bijzonder heb je affiniteit met het stoppen van plastic vervuiling van het milieu. Je bent kritisch, analytisch, hebt oog voor verschillende belangen en laat je niet snel uit het veld slaan. Je bent realistisch, resultaatgericht en beschikt over een groot doorzettingsvermogen. Daarnaast hechten wij aan flexibiliteit, zelfstandigheid en stressbestendigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid in een dynamisch werkveld. Je krijgt volop de kans zelf invulling te geven aan je werk. Je opereert in teamverband met de andere projectleden van het team Schone Rivieren. De functie stelt je in staat een groot netwerk op te bouwen. Het maandsalaris is afhankelijk van je expertise en ervaring. We hanteren goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is beschikbaar voor 32-40 uur.

Bedrijfsprofiel

De Plastic Soup Foundation is sinds haar oprichting in februari 2011 explosief gegroeid. Van een groepje gedreven vrijwilligers zonder funding naar 10 fte begin 2017, een zeer bekwaam en betrokken bestuur, een wereldwijd groot en hecht netwerk en een begroting van bijna een miljoen euro in 2016, waarvan vier ton in natura.

Met diverse slimme en geestige campagnes weet de Plastic Soup Foundation grote invloed uit te oefenen op publiek, industrieën en politiek. In 2014 won ze samen met L&DJ PR de Dutch PR Award voor de ‘Beat the Microbead-campagne’ in de categorie ‘Non-profit’.

Interesse in deze functie?

Interesse?
Reacties t/m woensdag 11 december 2019 uitsluitend via de 'Solliciteer' button hieronder.
Gesprekken worden gevoerd in de periode van 16 tot 19 december.

Meer informatie?
Bel op maandag 2 december 2019 tussen 15:00 en 16:00 met Jeroen Dagevos (hoofdprogramma’s) op 06-468 378 86.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Plastic Soup Foundation

Publicatiedatum

25.11.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Full-time
  • Part-time
Baancategorie
  • Klimaat - Milieu
  • Duurzame energie - Energie transitie
  • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close