NLEN
Vacatures Zoeken

Projectmedewerker voor het project ‘Operatie Instroom Workforce Energietransitie´

Functie omschrijving

Voor ten minste de periode van januari t/m juni 2019 is Stichting Technotrend op zoek naar een projectmedewerker die ons wil komen helpen met het leggen van een goede basis voor het vervolg op een project waarmee we in het najaar van 2018 in Amersfoort begonnen zijn: Operatie Instroom Workforce Energietransitie. Het project heeft als doel om de instroom in technische opleidingen en werkgelegenheid met betrekking tot energietransitie te verhogen, aangezien hier op dit moment een tekort aan is in heel Nederland, ook in Amersfoort. Om dit te bereiken worden onderwijsinstellingen uit de regio Amersfoort ondersteund bij het vormgeven van hun curriculum en met elkaar verbonden op het vlak van energietransitie. Hierbij wordt getracht een goede opeenvolging van opleidingen te ontwikkelen van primair onderwijs tot mbo. Dit alles wordt ondersteund en versterkt door technische bedrijven die actief zijn in de energietransitie.

We willen dit project graag opschalen naar de meer scholen in de gemeente Amersfoort en ook uitbouwen naar (andere regio’s in) de provincie Utrecht. Jij zal de uitvoering hiervan grotendeels op je nemen, in nauwe samenwerking met onze directeur Patrick van der Hofstad.

Functie eisen

 • HBO of WO opgeleid.
 • Vloeiend Nederlands in woord en schrift.
 • Kennis van duurzame technieken.
 • Kennis van en/of ervaring in het (technische) onderwijs, liefst van het vmbo en/of mbo.
 • Kennis van en/of ervaring in het (technische) bedrijfsleven.
 • Je bent een ondernemend type

Werkzaamheden en taken

 • Scholen bezoeken en daarbij het huidige onderwijsaanbod en de specifieke onderwijsbehoefte met betrekking tot duurzaam (techniek)onderwijs per school inventariseren.
 • Samenwerking tussen technische bedrijven en onderwijsinstellingen vormgeven en hierbij een duurzaam netwerk opbouwen voor in de toekomst.
 • Een business case voor een geschikte aanpak helpen ontwikkelen, onder andere in het kader van sterk techniek onderwijs vmbo.
 • Meehelpen het project opzetten, waarbij het huidige project uitgebreid wordt naar heel Amersfoort en de provincie Utrecht.
 • Ondersteunen bij het vinden van financiering voor de uitbreiding van het project.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je bent een freelancer en wil werken bij een non-profit organisatie voor 25,- excl. btw per uur, voor 2 dagen per week (16 uur).
 • Of: Je wil werkervaring opdoen in dit werkveld en wil bij ons 3 dagen per week (24 uur) komen werken voor 11,- bruto per uur.

Bedrijfsprofiel

Stichting Technotrend is een stichting die zich richt op duurzame ontwikkeling door techniekeducatie. Er zijn doorlopende leerlijnen op het gebied van duurzaamheid en techniek, waarin met name de onderwerpen (zwerf)afval en energie belangrijke thema’s zijn. Vier jaar geleden is Stichting Technotrend begonnen om het programma ‘Energy Challenges’ naar de regio Utrecht te halen. Energy Challenges is een duurzaamheidswedstrijd voor scholen waarbij jongeren worden uitgedaagd om een spetterende campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school. Het is één van de vele (educatie-)projecten op het gebied van duurzaamheid en techniek die de stichting van lokaal tot landelijk niveau organiseert.

Het project ‘Operatie Instroom Workforce Energietransitie’ is een project dat gestart is in het najaar van 2018, gefinancierd door de gemeente Amersfoort. Het project is opgezet naar aanleiding van ‘Operatie Uitstoot’, die als doel heeft om de stad Amersfoort in 2030 klimaatneutraal te maken. ‘Operatie instroom’ versterkt de inhoudelijke koppeling van het onderwijs met het bedrijfsleven op het vlak van energiebesparing en duurzame energietoepassingen. In het schooljaar 2018/2019 doen 3 basisscholen, 4 vmbo scholen en 3 mbo scholen in (de omgeving) Amersfoort mee aan het project. Veel werkzaamheden vinden plaats op het kantoor in Utrecht (5 min. fietsen van Utrecht Centraal), maar met regelmaat ga je voor gesprekken naar de verschillende onderwijsinstellingen.

Interesse in deze functie?

In verband met de afwezigheid in december van directeur Patrick van der Hofstad loopt de procedure als volgt. Stuur je
motivatie en CV aan onderwijsspecialist Marijke Donath: 06 50 20 18 14. Op basis
van korte telefonische eerste sollicitatiegesprekken maakt zij een voorselectie. Begin januari vinden gesprekken plaats
met de directeur, waarna de geselecteerde kandidaat in overleg per direct aan de slag kan.

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Stichting Technotrend

Publicatiedatum

20.12.2018

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Interim / Freelance
 • Part-time
Duurzaamheidscategorie
 • Duurzame energie / Energie transitie
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Blogs & Infographics
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close