NLEN
Vacatures Zoeken

Projectontwikkelaar duurzame energieprojecten

Functie omschrijving

De potentie om lokaal energie op te wekken is enorm en er moet ook veel gebeuren om de hoge ambitie te halen om in 2030 energieneutraal te worden. AGEM wil het team uitbreiden met een ervaren projectontwikkelaar die zich gaat richten op grote zonne- en windenergie projecten, in nauwe samenwerking met de anderen in het ontwikkelteam.

Als projectontwikkelaar zorg je ervoor dat ideeën getoetst worden op haalbaarheid en dat de geschikte projecten tot uitvoering gaan komen. Je overlegt daarvoor intensief met de aandragers van de ideeën: dat zijn o.a. ondernemers, burgers, energiecoöperaties en gemeenten. Je berekent de business-case. Je regelt de financiering voor verschillende fases in het project. Je maakt een plan van het project, de eigendomsstructuur, de participatie van omwonenden en belanghebbenden, de technische uitvoering, de landschappelijke inpassing, de benodigde vergunningen en de wijze van financiering en adviseert de initiatiefnemer daarover. Je trekt alle betrokkenen over de streep om het project samen te realiseren. Voor onze klanten ben jij de spin in het web.

AGEM biedt een inspirerende omgeving in een maatschappelijk bedrijf dat snel groeit, mede dankzij jou. Je kunt bijdragen aan deze belangrijke nieuwe ontwikkeling in de Achterhoek. Je komt te werken in een jong en enthousiast team. De organisatie waardeert initiatief nemende en energieke personen.

Functie eisen

- Gemotiveerd zijn om bij te dragen aan de energiedoelstellingen in de Achterhoek;

- Ruime ervaring hebben met de ontwikkeling van projecten;

- Kennis hebben van energieopwekking, zonnestroom en/of windenergie;

- Kennis van en ervaring hebben met projectmanagement, contractvorming en financiële modellen;

- Affiniteit hebben met de Achterhoekse cultuur;

- Doelgericht en commercieel ingesteld zijn;

- Accuraat, stressbestendig zijn en diplomatiek opereren;

- Flexibel zijn om samen te werken met de rest van het team binnen een groeiende onderneming;

- Een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding hebben;

- In het bezit zijn van rijbewijs B.

Ervaring in de energiesector, met name op het gebied van duurzame energie, is een voordeel.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een contract voor minimaal drie dagen per week, in eerste instantie op tijdelijke basis, tegen marktconforme condities voor een maatschappelijke onderneming.

Bedrijfsprofiel

In de Achterhoek hebben we een ambitieus doel: de hele regio energieneutraal in 2030, dus evenveel energie opwekken als we verbruiken. De enige manier om dit te bereiken is samenwerken en daarom is in 2013 de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij (AGEM) opgericht.

De acht gemeenten uit de regio Achterhoek zijn lid geworden van de Coöperatieve Achterhoekse Groene Energiemaatschappij U.A. om samen de energietransitie vorm te geven. In samenwerking met bedrijven en instellingen bouwen we aan de innovatieve kracht in de Achterhoek en het versterken we de Achterhoekse economie. Inmiddels zijn naast de Achterhoekse gemeenten, ook lokale energiecoöperaties toegetreden tot de coöperatie AGEM en wordt de coöperatie écht van, voor en door de hele Achterhoek.

AGEM neemt de rol als aanjager van de energietransitie door als kenniscentrum te fungeren, projecten te ontwikkelen, initiatieven te stimuleren en faciliteren en daarnaast de hele Achterhoek te voorzien van Echt Achterhoekse (groene) energie.

Interesse in deze functie?

Kijk voor de volledige vacature en contactgegevens op https://agem.nu/vacatures-achterhoekse-groene-energiemaatschappij/

AGEM wil op korte termijn een energieke projectontwikkelaar vinden. Stuur daarom je reactie, inclusief CV en motivatie, zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 26 augustus 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie

Doetinchem

Opdrachtgever

AGEM

Publicatiedatum

07.08.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Full-time
  • Part-time
Baancategorie
  • Duurzame energie - Energie transitie
  • Social Enterprise
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close