NLEN
Vacatures Zoeken

Redactie Stagiair mbt Duurzaam Onderwijs

Functie omschrijving

De hoofdtaak van de redactie is het schrijven van blogs over wat er speelt op het gebied van duurzaamheid in het onderwijs. We hebben wekelijks een redactievergadering voor het afstemmen van strategie en inhoud.

  • Je schrijft veel blogs over actuele onderwerpen. Denk aan de warmetruiendag, een succesvolle docententraining of een school die met de leerlingen een groen schoolplein heeft aangelegd. Soms speur je hiervoor zelf het internet af, maar er komt ook input van de leden.
  • Ook schrijf je langere diepte-artikelen. Dit kan op basis van literatuur, maar je zult ook af en toe op de trein stappen. Bijvoorbeeld voor een interview met een duurzame docent of een bezoek aan een school met een succesvol duurzaam initiatief.
  • Verder zul je bijdragen aan het beheren van onze social media accounts, om de nieuwste blogs onder de aandacht te brengen en de activiteiten van leden te volgen.
  • Overige taken in overleg, afhankelijk van jouw interesse en persoonlijke ontwikkeldoelen.

Functie eisen

We zoeken iemand die...
… affiniteit heeft met leren voor duurzame ontwikkeling
… graag en makkelijk schrijft
… eigen initiatief neemt en zelfstandig kan werken
… het leuk vind om bij te dragen aan een jonge en dynamische organisatie

Je hoeft voor deze stage niet te studeren, maar mocht je deze stage als onderdeel van je studie willen doen, dan houden we uiteraard rekening met de vereisten van jouw opleiding.

We zijn een inclusieve organisatie en moedigen vanzelfsprekend iedereen met passende interesse en ervaring aan om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Vanaf september kun je aan de slag! Je komt te werken in een klein team, met flexibele uren en vrijdag als vaste werkdag op kantoor. De stagevergoeding is 250 euro per maand, op basis van twee dagen in de week. In principe loopt de functie voor zes maanden, maar verlenging is zeker mogelijk. Het aantal uur per week en de startdatum zijn in overleg aan te passen. Ons kantoor zit in Utrecht en eventuele reiskosten kunnen worden vergoed.

Bedrijfsprofiel

Wij zijn de coöperatie Leren voor Morgen, een groep samenwerkende organisaties met een gemeenschappelijk doel. Als netwerk zetten wij ons in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijssysteem en van peuter tot professional. Alle leden hebben hun eigen activiteiten en werkzaamheden. Daarnaast bundelen we onze krachten door samen aan projecten te werken en initiatieven met elkaar te verbinden.

De coöperatie heeft een redactie die blogs schrijft over wat er speelt in het onderwijs op het gebied van duurzame ontwikkeling en een agenda bijhoudt met toekomstige activiteiten. We halen succesverhalen op uit het veld om de koplopers in het zonnetje te zetten en andere docenten en bestuursleden te inspireren om ook met duurzaamheid aan de slag te gaan!

Interesse in deze functie?

Stuur je CV en een korte motivatie naar "redactie@lerenvoormorgen.org">redactie@lerenvoormorgen.org. De deadline is 15 augustus, de gesprekken vinden plaats in de laatste week van augustus (of begin juli bij vroege sollicitaties).

Locatie

Utrecht

Opdrachtgever

Leren voor Morgen

Publicatiedatum

25.06.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Stage
Duurzaamheidscategorie
  • Maatschappelijk
  • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close