NLEN
Vacatures Zoeken

Servicedesk medewerker Solar

Functie omschrijving

Als Servicedesk medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten, experts en partners voor de installaties binnen team Zon. Een hele dynamische omgeving door het snel groeiende team en de technische ontwikkelingen in de zonnepanelen markt.

Het is jouw verantwoordelijkheid om contact op te nemen met onze klanten voor het inplannen van een afspraak voor de zonnepanelen installatie met onze experts. Je bent daarmee ook het aanspreekpunt van de experts voor hun agenda. Daarnaast nemen partners ook regelmatig contact met ons op voor vragen over de voortgang van een installatie. Naast het telefonische contact ben je ook verantwoordelijk voor een aantal administratieve taken zoals het afboeken van afspraken in het systeem.

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die voldoening haalt uit het helpen van andere mensen. Jij bent écht Happy-to-Help. Daarnaast ben je nauwkeurig en zelfstandig. Jij zorgt dat de dingen goed gedaan worden.

Functie eisen

Jij bent een energieke student die op flexibele basis werkt op onze servicedesk. Je kunt goed samenwerken, maar zoekt ook zelfstandig dingen uit. Goede communicatieve vaardigheden zijn echt een must. Je schuwt dan ook niet voor de telefoon en bent altijd te porren voor goede gesprekken. Je kunt goed overleggen met jouw collega's, de klanten en onze experts zodat alle planningen gesmeerd lopen en je gaat dan ook nauwkeurig te werk. Het draait om kwaliteit, dat snap jij als geen ander. Bovendien houd je van het oplossen van problemen met de nodige portie creativiteit en heb je een gezonde dosis overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

We weten dat het studentenleven al druk genoeg is, daarom kies je zelf de shifts wanneer het jou uitkomt om te komen werken. Je werkt samen in een team van jonge collega's waarmee je de servicedesk draaiende houdt. Tussendoor tik je die harde werker naast je aan voor een potje tafeltennis. Lekker ontspannen. Daarnaast vinden we persoonlijke en professionele ontwikkeling bij Guidion erg belangrijk. Je krijgt dan ook volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en misschien groei jij wel door naar een vaste functie na je studie. Je wordt naast je verdiende centen dagelijks beloond met onze legendarische lunch, de wekelijkse (thema)borrels en natuurlijk hét Zomer- en Winterfeest.

Bedrijfsprofiel

Guidion helpt klanten in en om het huis met verschillende services. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de installatie van internet of het installeren van zonnepanelen. Dit doen in opdracht van meerdere partners en internationaal. Wij werken daarin samen met technische experts. Bij Guidion op kantoor zorgen we ervoor dat de experts zorgeloos de weg op kunnen. Hierdoor leveren zij klanten thuis hele goede service. Ons doel is om van ieder bezoek van onze experts, een Geluksmoment voor de klant te maken.

Interesse in deze functie?

Dus, wat dacht je ervan, ben jij geknipt voor onze servicedesk en dé aanvulling voor Guidion?

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Guidion

Publicatiedatum

02.09.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Bijbaan
  • Full-time
Duurzaamheidscategorie
  • Duurzame energie - Energie transitie
  • Ecologie - Natuur
  • Maatschappelijk
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close