NLEN
Vacatures Zoeken

Social Jobhunter (24u/DenHaag/PerDirect)

Functie omschrijving

Klinkt dit als muziek in je oren:

Jij wilt een verschil maken in iemands leven. Een verschil maken? Impact maken? Mensen verder helpen? Jij doet niet anders! Jij haalt mensen uit de weerstand, jij brengt mensen in beweging, jij laat ze vliegen. Jij weet waar de juiste vacatures te vinden zijn, matcht mensen naadloos aan de juiste werkgevers, opent deuren voor mensen die niet eens wisten dat er een deur bestond, jij praat als brugman totdat een werkgever in kansen denkt. Jij bent op een missie!

Een dag in het leven van een social jobhunter:

In de ‘reis' die het hele team van i-did met de mensen aangaat, is het jouw rol om de totale regie van het begeleidingsproces te voeren en het maken van de juiste match. Hiervoor ben je dus veel met mensen in gesprek om de mensen te leren kennen (coachende rol). Daarnaast ben je deuren aan het openen naar passende werkgevers (jobhunten/acquisitie/netwerken). Elke dag is anders. Je schakelt veel, bent veel aan het bellen met je netwerk, bent veel gesprekken aan het voeren met de werknemers en stemt de coaching af met collega’s. Geen mens is gelijk, geen verhaal hetzelfde; hierdoor is elke dag een positieve uitdaging en altijd levendig.

Jij hebt vandaag een coachingsgesprek met een werknemer gepland. Je gaat met hem bespreken welke stappen hij gaat zetten naar een baan. Jij hebt van de productieleidster vernomen dat hij een behulpzame en technische man is en het goed zou doen als conciërge op een school. Je hebt de eerste lijntjes al uitstaan binnen je netwerk om hem hier eventueel voor te stellen. Tijdens het intakegesprek merk je dat de werknemer vol in de weerstand zit, je schakelt direct bij van versnelling 5 naar versnelling 1, en jij of je collega coach gaat in gesprek om de blokkade bij de werknemer op te heffen. Op het moment dat je de werknemer weer in versnelling 2 hebt gekregen, laat je hem vacatures zoeken en check je zelf je binnen je netwerk om een gesprek voor hem te regelen.

Wat vindt jouw collega van haar baan?

“Het voelt elke dag weer bijzonder om zoveel mooie mensen te ontmoeten die in vertrouwen hun verhaal vertellen, die bereid zijn te leren of juist nog weerstand voelen, en uiteindelijk samen met ons stappen zetten richting een betaalde baan. Het is fijn om dit bij i-did te mogen doen, waar veel vrijheid, aandacht en vertrouwen heerst. Sommige dagen zijn hectisch, ben ik veel aan het schakelen, veel aan het bellen, veel in gesprek. Het werk is het allemaal waard als een oud-deelnemer mij weer verteld dat ik echt een verschil heb gemaakt in zijn/haar leven door de begeleiding die ik heb geboden naar een passende baan.” - Tina Kunnen (Uitstroomcoach– Utrecht)

“Ik voelde me thuis bij i-did “ - (F.M. voormalig deelnemer i-did)

Functie eisen

Klaar voor een uitdaging? Dit helpt:

- Jij hebt een breed netwerk in Den Haag en kent de huidige arbeidsmarkt.

- Jij hebt compassie voor het werken met een moeilijkere doelgroep (afstand tot de arbeidsmarkt) en met mensen uit verschillende culturen, en bent in staat om hen in beweging te laten komen.

- Jij hebt ervaring in de uitzendbranche

- Jij kan goed overzicht bewaren

- Jij bent communicatief vaardig, hebt mensenkennis en staat positief in het leven.

- Jij hebt een eindeloze hoeveelheid geduld.

- Jij neemt geen genoegen met een ‘nee’.

- Jij bent woonachtig in omgeving Den Haag.

- Jij hebt affiniteit met duurzaamheid en sociaal ondernemen.

Arbeidsvoorwaarden

En, wat hebben wij te bieden:

Wij snappen bij i-did heel goed dat werken niet alleen draait om een maandelijks bedrag op je bankrekening te ontvangen. I-did biedt wat extra’s: Wat i-did biedt is een werkomgeving waarbij je elke dag opstaat om de wereld mooier te maken. Wij doen, geven elkaar veel vrijheid, vertrouwen en werken vanuit aandacht. Wij zijn samen op een missie, en zijn met ons team in verandering en in (internationale) groei. In deze groei is het nu het perfecte moment om in ons team te stappen en mee te bouwen aan deze groei.

Bedrijfsprofiel

Wat doet i-did precies?

i-did is een van de koplopers van het sociaal ondernemerschap in Nederland. In ons sociale en duurzame productieatelier bieden wij werkervaring aan vrouwen en mannen die de arbeidsmarkt weer willen betreden na langere tijd werkloos te zijn geweest. In het productieatelier verwerken we afgedankte bedrijfskleding en textieloverschotten tot prachtige nieuwe designproducten. Op deze manier wordt textielafval op een creatieve manier hergebruikt en geven we mensen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. i-did werkt voornamelijk business-to-business (KLM, IKEA, Efteling, Heineken, ABN AMRO).

In het productieatelier in Den Haag werken +/- 45 werknemers. De werknemers werken in het productieatelier aan hun werknemersvaardigheden. Daarbij worden de werknemers ondersteund in het zoeken en het behouden van een nieuwe baan of volgende stap na i- did, door...jou!

Interesse in deze functie?

Solliciteren?

Leuk! Dat kan je doen door je CV op te sturen, en ons te vertellen waarom jij denkt dat jij de perfecte match bent voor ons team. Je kan de informatie opsturen via onderstaande solliciteerknop, voor 1 januari 2020.

Website: www.i-did.nl

# Jobhunter # jobcoach # intercedent # re-integratie # arbeidsmakerlaar # loopbaancoach

Locatie

Den Haag

Opdrachtgever

I-did

Publicatiedatum

29.11.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
  • Part-time
Baancategorie
  • Food - Products - Fashion
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close