NLEN
Vacatures Zoeken

Sr. Onderzoeker/Projectleider Veehouderij & Agro-Ecologie

Functie omschrijving

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 40 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.


Voor het versterken van het programma Bodem, Ruwvoederproductie & Kringlopen in de Veehouderij zijn wij op zoek naar een:

Senior Onderzoeker/Projectleider Veehouderij en Agro-EcologieHet programma Bodem, Ruwvoederproductie & Kringlopen

Bij de projecten in dit programma richten wij ons op het verduurzamen van de veehouderij. Voorbeelden van projecten zijn te vinden op onze website www.louisbolk.nl/projecten, zoals bijvoorbeeld Biodiversiteit in Brabant, Winst en Weidevogels, Carbon Valley, Natte teelten als alternatief landgebruik in het veenweidengebied, Bufferboeren of Vruchtbare Kringlopen. Andere gebieden waarop het Louis Bolk Instituut werkzaam is, zijn o.a. duurzame ketens, agro-biodiversiteit, veredeling, diergezondheid & dierenwelzijn, gezonde voeding en complementaire gezondheidszorg.

We voeren de projecten uit in een uitdagende en praktische setting, in samenwerking met ondernemers, vertegenwoordigers uit de agrarische sector en de gezondheidszorg, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven.


De functie

Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, voedergewassen, biodiversiteit, mineralenkringlopen en –emissies, en voert deze veelal samen met andere onderzoekers uit. Belangrijk daarbij is het in praktijk brengen van oplossingen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Je geeft invulling aan beleidsvraagstukken vanuit je expertise. Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en publiceert de onderzoeksresultaten. Daarnaast ben je, in overleg met de programmacoördinator, mede verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten, het verder ontwikkelen van inhoudelijke (deel)thema’s en onderzoeksprojecten en het onderhouden en versterken van ons netwerk.

Functie eisen

Het profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een veehouderij en agro-ecologie deskundige met:

 • Een universitaire opleiding, met afstudeerrichting of relevante werkervaring in de richting bodemkwaliteit, ruwvoederproductie, mineralenkringlopen, economie, biodiversiteit en emissies in bij voorkeur de veehouderij
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring
 • Aantoonbaar ervaring en affiniteit met participatief onderzoek
 • Ervaring met multidisciplinair projectmanagement en projectacquisitie
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling)
 • Ervaring met het schijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties
 • Ervaring met presenteren en praktijkgerichte kennisoverdracht
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • In het bezit van een rijbewijs

Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor veehouderijsystemen in hun omgeving, en kan jij resultaatgericht en analytisch werken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Wij bieden een boeiende en uitdagende werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Interesse in deze functie?

Contact en informatie

Voor inhoudelijk informatie kan je contact opnemen met Nick van Eekeren, programmacoördinator, tel. 06-20132133.

Voor informatie over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Klaas Berkhof, Managing Director, tel. 06-15284060.

Bezoek www.louisbolk.nl voor meer informatie over het Louis Bolk Instituut.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en cv voor 28 augustus 2019 naar solliciteren@louisbolk.nl onder vermelding van “sollicitatie Greenjobs Veehouderij” of via de 'Solliciteer' button hieronder.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Locatie

Bunnik

Opdrachtgever

Louis Bolk Instituut

Publicatiedatum

23.07.2019

Meer details
Adres
Kosterijland 3-5, 3981 AJ Bunnik
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
 • Part-time
Baancategorie
 • Ecologie - Natuur
 • Klimaat - Milieu
 • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close