NLEN
Vacatures Zoeken

Stagiair Communicatie & Community management

Functie omschrijving

 • De community aansporen om content aan te maken + wekelijkse ondersteuning van leden op de Gateway bij het aanmaken van profielen/initiatieven.
 • Bijhouden van ledenadministratie
 • Aanmaken en promotie van events op de SDG Gateway en op de website van SDG Nederland.
 • Meedenken over verbetering van de online SDG Gateway community
 • Levendig houden en uitbreiden van sociale media en website
 • Schrijven en versturen van nieuwsbrieven.
 • Bijhouden van SDG nieuws en organisaties SDG-tools aandragen.
 • Promotie SDG Charter op diverse events.
 • Meedenken en helpen bij het ontwikkelen van communicatiemateriaal voor de SDG Gateway en de communicatie coalitie bestaande uit o.a. Partos, VNG, IUCN NL, UN Global Compact NL, NJR, MVO Nederland, NWO-WOTRO en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Functie eisen

Je volgt een HBO/WO-opleiding op het gebied van Communicatie/Journalistiek/Digitale Media of een andere studie, waarbij je aantoonbare affiniteit hebt met communicatie en/of community management. Je hebt interesse in duurzame ontwikkeling en de SDGs. Je hebt een scherpe pen, bent zelfstandig, assertief en hebt goede ideeën over hoe we zo veel mogelijk mensen kunnen enthousiasmeren en betrekken bij deze mondiale agenda. Je hebt tot slot een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

De stage is voor een periode van 3 tot 6 maanden en start 1 augustus 2019 (eerder of later kan in overleg). Het gaat om een minimale werkweek van 24 uur (3 dagen) per week. Fulltime stage (36-40 uur) is ook mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden

SDG House/KIT in Amsterdam is een dynamische, informele en prettige werkomgeving. Je wordt begeleid door de Communicatie & Community Manager van het SDG Charter. Je krijgt de ruimte om jouw communicatie- community management skills verder te ontwikkelen. Daarnaast is een plek bij SDG Charter een uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden. Voor de stage is een stagevergoeding beschikbaar van 500 euro bruto per maand. Vereiste daarvoor is wel dat je ingeschreven staat bij een Universiteit/ HBO-instelling.

Bedrijfsprofiel

De SDG Community
Eind september 2015 namen de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (SDGs) aan die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Het SDG Charter heeft in samenwerking met C-Change de SDG Gateway geïnitieerd. Op de SDG Gateway kunnen organisaties, communities en individuen een impact profiel aanmaken. Zo laat de SDG Gateway zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van de Sustainable Development Goals in Nederland en daarbuiten. Daarnaast is het een plek waar organisaties elkaar kunnen vinden, samenwerken en van elkaar kunnen leren. Deze digitale omgeving is altijd in ontwikkeling. Momenteel wordt er gekeken naar hoe we deze kunnen verbeteren, hoe we de gebruiksvriendelijkheid kunnen verhogen en de gebruikers kunnen activeren om actiever te worden. Verder werkt het SDG Charter ook offline om in Nederland organisaties en bedrijven tips, tricks en tools aan te bieden om hun achterban te betrekken bij activiteiten die bijdragen aan de SDGs.

Stichting SDG Charter heeft als missie om een faciliterende omgeving te creëren waarin het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid in partnerschap kunnen bijdragen aan de SDGs. Het Charter is opgezet om in Nederland een ambitieuze, positieve agenda rondom de SDGs te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op: www.sdgcharter.nl

Interesse in deze functie?

Heb jij interesse in deze stage? Stuur je motivatie en cv voor 21 juli naar Rosalie de Bruijn. Gebruik hiervoor de Solliciteer knop op deze pagina.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

SDG Charter

Publicatiedatum

14.06.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Stage
Baancategorie
 • Maatschappelijk
 • Overheid - Stichting - Non-profit
Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close