NLEN
Vacatures Zoeken

Strategisch adviseur Duurzaamheid

Functie omschrijving

Haag Wonen wil tempo maken met het verduurzamen van haar bezit. Het voorbereidingen van onze woningen op de aardgasloze samenleving en zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen staan hoog op onze agenda. Bij ons kun je je stempel drukken, met tevreden huurders en een toekomstbestendige woningportefeuille als resultaat.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van ons duurzaamheidsbeleid (inclusief productontwikkeling) en stuurt op de uitvoering van dit beleid. Je anticipeert op nieuwe ontwikkelingen, weet wat er bij onze bewoners leeft. Ook adviseer je bij vastgoedrenovaties en onderhoudsprojecten over noodzakelijke duurzaamheidsmaatregelen en technische mogelijkheden. Hiernaast behartig je onze belangen bij gemeente, netbeheerders en energiebedrijven om tot oplossingen te komen om onze woningen van het aardgas af te krijgen.

Dit doe je niet alleen!
Een sterk team is essentieel om de ambities van Haag Wonen waar te maken. Binnen Haag Wonen ben je sparringspartner voor de Assetmanagers en Projectleiders om duurzaamheid te borgen in onze investerings- en onderhoudsprojecten. Met de Portefeuillemanager zorg je voor een duurzame portefeuillestrategie. Het bestuur adviseer je in het nemen van juiste beslissingen in een wereld vol met nieuwe duurzaamheidsontwikkelingen, huurderswensen en -zorgen en een beperkte investeringsruimte.

Functie eisen

Haag Wonen staat voor grote uitdagingen. Dit vraagt iets van jou. Het volgende is belangrijk:

 • Je beschikt over een analytisch vermogen en bent in staat om te schakelen van generiek (beleid) naar praktijk (projecten) en vice versa;

 • Je kan beleid maken, uitleggen en vertalen naar de operatie;

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met:

  • renovatieprojecten in de woningbouw;

  • samenwerken met gemeente, netbeheerders en energiebedrijven;

 • Je hebt bij voorkeur kennis van:

  • energiesystemen en energietransitie;

  • duurzame materialen;

 • Je hebt affiniteit met volkshuisvesting;

 • Je bent van nature positief ingesteld en je weet anderen te enthousiasmeren en te verbinden.

En dit neem je mee:

 • WO werk- en denkniveau

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring

 • Bouwtechnische achtergrond

Arbeidsvoorwaarden

Haag Wonen is een ambitieuze organisatie. Je functie is daarom uitdagend, afwisselend en doet recht aan je talenten. Omdat Haag Wonen continu wil verbeteren zijn er ruime opleidingsmogelijkheden en heb je een persoonlijk ontwikkelbudget. Je komt te werken in een modern kantoor direct naast Station Hollands Spoor. We hebben een prettige informele werksfeer. Bij Haag Wonen werken mensen met een groot maatschappelijk hart. Ook jij gaat een bijdrage leveren aan de samenleving. Je doet werk wat ertoe doet.

Bedrijfsprofiel

Een mooie inhoudelijke rol met strategische relevantie en externe belangenbehartiging. Een functie voor 36 uur per week met flexibele werktijden. Een goed salaris (Schaal L € 4.034,- tot € 5.934,-).

Haag Wonen heeft oog voor haar medewerkers. Omdat we kwaliteit in huis hebben, kunnen we kwaliteit bieden.We vinden vernieuwing en diversiteit binnen teams belangrijk. Wij geloven er namelijk in dat divers samengestelde teams beter presteren en het werken leuker maakt.

Bij Haag Wonen werk je met 250 medewerkers aan een goede woon- en leefomgeving. We gaan voor resultaat dat er toe doet. 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een woning van Haag Wonen. Dat zijn zo’n 50.000 Haagse bewoners. Voor onze huurders werken we aan:

 1. Het verbeteren en verduurzamen van 10.000 woningen in de komende 10 jaar door ze te isoleren en voor te bereiden op alternatieve energiebronnen.

 2. Het uitbreiden van onze woningportefeuille met 1.000 woningen in de komende 10 jaar.

 3. Het betaalbaar houden van wonen.

Interesse in deze functie?

We ontvangen je cv en motivatiebrief middels de 'solliciteer' button graag voor 11 november 2019. Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Lodewieke Michielsen, Manager Strategie & Beleid, bereikbaar op nummer 06 388 227 20 of per e-mail via L.Michielsen@haagwonen.nl

Locatie

Den Haag

Opdrachtgever

Haag Wonen

Publicatiedatum

24.10.2019

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Full-time
Baancategorie
 • Duurzame energie - Energie transitie
 • Maatschappelijk
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close