NLEN
Vacatures Zoeken

Werken voor Woerden en Oudewater: WOW! Cluster milieu en gezonde leefomgeving zoekt een regievoerder milieu  (28-32 uur)

Functie omschrijving

Heb jij affiniteit met milieu en de gezonde leefomgeving? Blink je uit in strategisch inzicht en ben je een echte verbinder? Gedij je goed in een dynamische politiek-bestuurlijke omgeving? Dan gaan wij graag met je in gesprek over deze functie.

Wat ga je doen?

Als regievoerder milieu bekleed jij een veelzijdige functie. Op verbindende wijze werk jij in een dynamische én politiek-bestuurlijke omgeving aan de volgende taken:

 • Als clustercoördinator zorg jij voor de dagelijkse aansturing van een aantal collega’s binnen de cluster milieu en gezonde leefomgeving;
 • Je fungeert als casemanager in complexe klachtensituaties;
 • Je bent ambtelijk opdrachtgever voor de Omgevingsdienst Regio Utrecht die de milieutaken voor Woerden en Oudewater grotendeels uitvoert en werkt hierin nauw samen met jouw collega’s uit de milieucluster. Vanuit de regievoerdersrol geef je sturing aan zowel het eigenaarschap als het opdrachtgeverschap van de gemeenten;
 • Je adviseert het college van de gemeente Woerden en het college van de gemeente Oudewater, in het bijzonder de wethouders milieu, over strategische beleidskeuzes en bestuurlijke stukken. Daarnaast heb je een adviserende rol voor het milieuonderdeel in de financiële planning & control-cyclussen en stel je hiervoor college- en raadsvoorstellen op;
 • Je maakt in nauwe samenspraak met de milieuwethouders, collega’s uit de milieucluster en andere gemeentelijke teams vanuit de ambities en beschikbare financiële middelen gerichte keuzes waar op in te zetten. Dit doe je al dan niet samen met andere gemeenten. Waar nodig neem jij hierin vanuit de regievoerdersrol het voortouw;
 • Je bent trekker van het milieuspoor in de Omgevingswet -inclusief de provinciale bodemtaken die naar de gemeenten toekomen- en maakt vanuit die rol ook deel uit van de projectgroep Omgevingswet.

Wie zijn wij?

De cluster milieu is een zelforganiserende cluster binnen het team Ruimtelijk Beleid en Projecten en werkt zowel voor de gemeente Woerden als de gemeente Oudewater. De milieutaken worden zowel vanuit deze milieucluster als het intergemeentelijke samenwerkingsverband Omgevingsdienst Regio Utrecht uitgevoerd;

Wij werken voor twee gemeentebesturen, Oudewater en Woerden. Onze stakeholders stellen wij centraal door:

 • De samenleving en haar kracht te benutten. Proactief samenwerken met inwoners en er zijn! Goede dienstverlening, hulp bij initiatieven, boeken van resultaten en transparante communicatie.
 • Bestuurders in staat te stellen de samenleving te dienen. Het verlenen van advies aan het bestuur en werken aan maatschappelijke vragen en taken die leven in de samenleving.
 • Medewerkers die met plezier werken. Talent, ontwikkeling en brede inzetbaarheid staan centraal in een informele werksfeer met korte lijnen. Ruimte om flexibel te werken aan eigen verantwoordelijkheden en resultaten.

Wat neem je mee?

Uiteraard heb jij affiniteit met milieu en de gezonde leefomgeving. Jouw omgevingssensitiviteit maakt dat je weet wat er in de samenleving speelt en hoe je ontwikkelingen op strategisch niveau kunt vertalen. Daarbij denk jij ook domein overstijgend. Doordat jij van nature mensen weet te enthousiasmeren en motiveren krijg jij mensen daadwerkelijk mee.

In een politiek-bestuurlijke omgeving voel jij je thuis! Jij vindt de balans om mee te bewegen maar weet ook tegenwicht te bieden zodat de focus niet verloren gaat. Tegelijkertijd krijg jij energie van een dynamische en hectische omgeving. Hier komen jouw lef, doorzettingsvermogen en flexibiliteit het beste tot hun recht.

Daarnaast:

 • Beschik je minimaal over HBO+ werk- en denkniveau;
 • Heb je minimaal 2 jaar ervaring met strategische beleidsadvisering en het aansturen en coachen van collega’s;
 • Beschik je over strategisch en financieel inzicht, analytisch denkvermogen en pro-actief denkvermogen.

Ook heb jij de Wow factor!

 • Avontuur

Je toont lef en durft innovatief te zijn in je werk. Je kijkt kritisch naar processen, denkt in oplossingen en bent proactief. Je bent zichtbaar en treedt naar buiten.

 • Eigenaarschap

Jij voelt je verantwoordelijk voor jouw werkzaamheden en je loopbaan. Je neemt die verantwoordelijkheid door betrokken en resultaatgericht te werken. Je durft anderen aan te spreken en verwachtingen communiceer je helder.

 • Samenspel

Jij weet dat je samen sterker staat en verder komt. Je weet de mensen in de organisatie te vinden. Je gaat het gesprek aan met het bestuur en de samenleving. Samen ga je het avontuur aan en werk je naar resultaat.

Wat krijg je terug?

Wanneer je voor de gemeente Woerden en Oudewater werkt kun je zowel de verdieping als de breedte opzoeken. De organisatie is in verandering wat zorgt voor een innovatieve en dynamische werksfeer met veelzijdige projecten. Kom je bij ons werken dan krijg je van ons alle vrijheid om hier de invulling aan te geven die bij jou het beste past.

Concreet bieden we het volgende:

 • Een salaris van minimaal € 3.491,- en maximaal € 5.067,- (Schaal 11) op basis van 36 uur.
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Dit bedrag kun je zelf beheren. Bijvoorbeeld door (een deel) te laten uit betalen, vakantie uren van te kopen, of in te zetten voor fiscaal voordeel (bijvoorbeeld een fiets of bedrijfsfitness);
 • Alle ruimte voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Veel aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling dmv regelingen maar ook door onze Groene Hart Academie;

Wat kun je nu al doen?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Fija Kers, regievoerder milieu en clustercoördinator,

via 06-25723553. Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur dan jouw cv en een onderbouwde motivatie via onderstaande solliciteerknop. Wil je graag onze andere vacatures in de gaten houden? Leg dan een connectie met Nanda Goejer via Linkedin of volg onze Linkedin pagina.

Reageren kan tot woensdag 29-01-2020

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 4-02-2020 (1e ronde gesprekken) en woensdag 5-02-2020

( 2e ronde gesprekken)

.

Locatie

Woerden

Opdrachtgever

Gemeente Woerden

Publicatiedatum

15.01.2020

Meer details
Match criteria
Dienstverband
 • Part-time
Baancategorie
 • Overheid - Stichting - Non-profit
 • Maatschappelijk
 • Klimaat - Milieu
Over Greenjobs
Het team
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close