NLEN

Fastned

De komende weken zetten we onze werkgevers extra in het zonnetje. We gebruiken hiervoor de People Planet Profit indeling.

Waarom? We vinden het niet okay om snelle winst te maken ten koste van mensen en het milieu. Daarom helpen we organisaties People, Planet en Profit Proof te worden, óf helpen we organisaties hun boodschap naar buiten te brengen en het juiste talent aan te trekken!

People

De volgende blog heeft plaatsgevonden met Maxine in het kantoor van Fastned. Maxine neemt de meeste HR werkzaamheden op zich.

Er hing een hele open sfeer, waar de startup mentaliteit nog goed terug te vinden was. Deze startup mentaliteit is gelijk een goede representatie van de cultuur van Fastned: open en fris! Fastned heeft een goede reputatie, (bijna) iedereen die komt, blijft ook in de organisatie. Ze bestaan nu 6 jaar en Maxine zelf is 5 jaar in dienst. Op het moment zijn ze 41 man sterk, maar er staan een aantal vacatures open waardoor ze waarschijnlijk snel richting de 50 medewerkers gaan.

Fastned bestaat uit een diverse groep gepassioneerde medewerkers. Deze diversiteit is goed te zien in de verschillende nationaliteiten van deze medewerkers - zo zijn ze mede dankzij hun groei vertegenwoordigd door 4 Duitsers in het Duitse kantoor, 2 in Londen, een medewerker in België, maar ook op het hoofdkantoor zijn er Turkse, Spaanse, Filipijnse, Zuid-Afrikaanse en Oostenrijkse medewerkers te vinden! Er is bewust gekozen voor lokale medewerkers in het buitenland om cultuurverschillen te overbruggen en snel actie te kunnen ondernemen. Iedereen komt maandelijks naar kantoor toe voor de maandelijkse vergadering om het hele team up to date te houden.

Werken bij Fastned betekent werken in een familiaire sfeer - open, gemoedelijk en betrokken - waar veel van je wordt verwacht. Voldoen aan dit verwachtingspatroon wordt goed beloond. Er is tijd om leuke dingen met elkaar te ondernemen, waarbij je kan denken aan spontane borrels op kantoor en daarbuiten, varen en een jaarlijkse minivakantie. Iedereen heeft ontzettend veel lol met elkaar. Mijlpalen worden gevierd - de oprichters vinden het erg belangrijk dat iedereen binnen het team betrokken is bij nieuwe ontwikkelingen. Je neemt overigens je drempels samen, maar leuke dingen ook. Zo gaan deze maand de eerste stations in Duitsland open en voor de opening van het kantoor in Duitsland was het hele team aanwezig!

Aan ontwikkeling van medewerkers wordt aandacht besteed. Er zijn halfjaarlijkse functioneringsgesprekken waarin dingen worden besproken, maar dit kan ook worden gedaan in de tweewekelijkse vergaderingen binnen de teams. Wanneer mensen aangeven dat ze een andere kant op willen gaan, wordt er samen gekeken naar oplossingen. Oplossingen kunnen bijvoorbeeld geboden worden in de vorm van een opleiding Nederlands. Zo is een Spaanse medewerker naar het klooster gegaan om een spoedcursus Nederlands te leren!

Fastned is klein begonnen, met breed verdeelde functies in verschillende teams. Dit is uitgegroeid tot 5 hoofdgroepen;

Het network development team, bestaande uit de volgende focusgroepen; 1) Stations ontwerp 2) Locatie architect 3) Werving van nieuwe locaties 4) Aanvragen van vergunningen en netwerkaansluitingen 5) Netwerkontwikkeling - ook naar het buitenland toe

Het Customer en investors experience team, bestaande uit 1) PR (public relations) 2) Investor relations 3)Design en DTP 4) Customer Experience 5) Content en lobby

Het operations team dat ervoor zorgt dat de stations altijd werken, zoals het oplossen van storingen in laders, klanten helpen tijdens het laden en onderhoud van de stations.

Het software development team. Dit team is pas net begonnen en zal o.a. de Fastned app gaan beheren en verder ontwikkelen.

Het finance en legal team

De meeste teams hebben veel overlap met elkaar, zo werkt het operations team veel met het marketing en bouwteam.

Enthousiast geworden en klaar voor een uitdaging bij Fastned? Dan kom je Maxine waarschijnlijk tegen. Per richting en functie wordt gekeken wie binnen Fastned een tijdelijke Lead (hiring manager) hier in kan nemen. Wanneer vacatures worden uitgezet, vindt er een keer per week een eerste selectieronde plaats op basis van CV’s. Hierbij wordt gelet op de kwaliteiten die ze zoeken en of kandidaten passen binnen de cultuur van de organisatie. Afwijzingen krijgen netjes bericht. Vervolgens wordt er met de Team Lead nog een selectieronde gepland, waar Maxine de kandidaten uitnodigt voor een kennismaking waarbij nog dieper op de competenties en vakkennis in wordt gegaan.

Planet

De missie van Fastned is de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Ze doen dit door een Europees netwerk te bouwen van snellaadstations waar alle elektrische auto’s kunnen laden met hernieuwbare energie. Ze geloven dat laden uiteindelijk zoals tanken zal worden, maar dan met energie van zon en wind.

Fastned is begonnen met zich inschrijven op aanbestedingen door de Nederlandse overheid om snellaadstations te plaatsen. Destijds hebben ze zich ingeschreven op alle vergunningsaanvragen die de overheid hier voor uit had staan, wat resulteerde in een toekenning van 201 van de 245 locaties. Fastned onderscheidt zich door letterlijk alles zelf te doen: van het ontwerp van het station tot de bouw en de exploitatie en de klantenservice. Dit werpt zijn vruchten af. Ze zijn begonnen in het oosten van het land en hebben nu al hun 71e station geopend. De oplaadmarkt is enorm in ontwikkeling en dat biedt kansen. Naast de bouw van het netwerk langs snelwegen en in steden is Fastned bijvoorbeeld ook bezig met een pilot in samenwerking met de Albert Heijn.

Profit

Fastned draait nog voornamelijk op financiering uit obligaties en kapitaal van investeerders die een focus hebben op impact. Ook de oprichters en medewerkers hebben kapitaal ingelegd, wat de betrokkenheid in deze organisatie onderstreept!

Meer weten?

Fastned is hard aan het groeien. Op het moment zijn er hier in Nederland geen vacatures, maar we houden je op de hoogte!

Bijdrage gemaakt door Laetitia Nossek.

Meer weten over Greenjobs ? Neem dan contact op met ons info@greenjobs.nlof 020-765 1323.

Over Greenjobs
Over ons
Contact opnemen
Krijg tips
Greenjobs gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close